top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Water – Lara Reims

Na het lezen van Tijl en de Tijdbom, wilde ik zeker nog meer van Lara Reims lezen. Ik kreeg de kans om mee te doen aan de blogtour van haar nieuwe boek Water bij Hamley Books die ik dan ook met twee handen het aangegrepen.

Nederlands | Hardcover | 9789464510126 | Druk: 1 | maart 2022 | 300 pagina's | Uitgeverij Hamley Books


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerdere boek Tijl en de Tijdbom, wilde ik zeker meer lezen van het schrijftalent Lara Reims. Die kans kreeg ik, toen ik mee mocht doen aan de blogtour van haar nieuwe boek Water bij Hamley Books. De nieuwe cover is absoluut fantastisch. De combinatie van water, bliksem en gouden spatten hebben een enorme aantrekkingskracht. De titel is prachtig in het beeld verwerkt. De beschrijvende tekst beloven een spannend verhaal met een mooie mix van techniek en ik kan dan ook niet wachten om aan het heerlijke dikke boek te gaan beginnen.

 

Het verhaal:

Lizzie is door haar ouders naar een kostschool gestuurd op een eiland. Daar probeert ze de gebeurtenissen uit haar verleden achter zich te laten en een nieuwe start te maken. Maar dan gebeuren er rare dingen. Het eiland gaat op slot en offline. Alleen de mensen met het juiste paspoort mogen blijven, de rest verdwijnt. Lizzie heeft geen goed paspoort, maar is gelukkig ook nog geen zestien en zit veilig op school. Dan vind Lizzie op een avond bij zee een koffer. Hierin zitten lezen die op een onbegrijpelijke manier met haar kan communiceren. Die vertelt haar hoe dat ze kan vluchten en het eiland kan verlaten. Lizzie vlucht, maar niets is meer wat het leek. Wie is te vertrouwen? Wat is echt haar thuis? Een enorm spannend toekomstverhaal.

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal door de ogen van Lizzie, hierdoor kan je als lezer je helemaal in het karakter verplaatsen, want Lara Reims weet het karakter enorm goed weg te zetten en haar gedachten en emoties te verwoorden. Lizzie is een enorm dapper en ondernemend meisje, wat dingen niet zomaar voor waar aan neemt.


Het is een origineel toekomstverhaal. De verhaallijn volgt een chronologische volgorde met af en toe gedachtes waarbij Lizzie terug blikt op gebeurtenissen die zich in haar verleden hebben afgespeeld. De verhaallijn wordt enorm goed opgebouwd. Het is wel een verhaal waar je goed je hoofd bij moet houden want bepaalde details heb je later weer nodig wanneer de puzzelstukjes in elkaar vallen. Dit maakt voor mij de schrijfstijl van Lara Reims ook uniek en sterk.

De combinatie van milieubewust leven en de technologie die Lara in haar spannende verhaal weet te verweven, geeft het verhaal een extra dimensie.


Het verhaal neemt veel wendingen die onverwachts zijn, waardoor er een enorme spanning in het verhaal blijft bestaan die Lara Reims naar het plot toe steeds verder weet op te bouwen. Het plot had ik zeker niet verwacht, maar liet wel op een goede manier alle puzzelstukjes goed samen komen. Het verhaal heeft een mooi einde waardoor dat je het verhaal met een fijn gevoel afsluit.


Deze Young Adult met een toekomstverhaal is uniek, origineel en erg spannend. Ik heb van het begin tot het einde genoten van het superspannende verhaal en ik raad hem jullie dan ook zeker aan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page