top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wereld van wanhoop – Inge Sleegers

Na deel 1, die werkelijk geweldig was, wilde ik natuurlijk ook deel 2 lezen. Van Uitgeverij Hamley Books kreeg ik ook nog eens de kans het boek te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789464661507 | 12 november 2022 | 388 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs € 20,99


Voor het lezen:

Na deel 1 ben ik enorm benieuwd hoe het verhaal van Nimue en Stan gaat eindigen. Zal Alene aan de macht blijven en haar wrede plannen waarmaken? Of zal het tij weer keren? Na het lezen van deel 1, Wereld zonder water, die ik echt geweldig vond, ben ik benieuwd of Inge mijn hoge verwachtingen wederom waar gaat maken. De cover van deel 2 sluit perfect aan op deel 1 en hierdoor is duidelijk te zien dat het een serie is, en ook dat het twee verschillende boeken zijn. Wat ik daarnaast erg kan waarderen is dat Inge in haar verhalen maatschappelijke kwesties aan de tand weet te stellen. Ik ben benieuwd wat ze ditmaal aankaart.

 

Het verhaal:

Atlantis is eindelijk bevrijd. Alene heeft nu de macht als President gegrepen. Haar eerste wapenfeit is het afschaffen van het verplicht examen voor meisjes. Helaas heeft ze voor de jongens daarentegen andere plannen. Deze krijgen vanaf veertien jaar een oproepingsbrief om de stadsmuren te bewaken. Dit is een levensgevaarlijke taak. Stemt de bevolking in met deze nieuwe regels? Nimue is alles behalve eens met de plannen van Alene en besluit in te grijpen. Daarnaast worstelt ze ook nog altijd met haar eigen vragen en dilemma's. Dan voltrekt er ook nog eens een natuurramp. Er nadert een grote zandstorm richting de stad..

 

Mijn ervaring:

Jeetje! Wat een prachtig en geweldig tweede deel met een geweldig einde.

Ditmaal volgen we naast de verhaallijn van Nimue ook de verhaallijn van Alene, Kay en Naamloos. Door deze wissel in perspectief krijgen we van de verschillende personages een veel beter en intiemer beeld en ook een betere kijk op de verhaallijn. Dit heeft Inge enorm goed weten te doen. Je bekijkt het verhaal hierdoor vanuit verschillende gezichtspunten wat het verhaal nog meer body en inhoud geeft.


De verhaallijn is origineel, spannend en sterk en door het inzicht vanuit verschillende perspectieven kijk je ook met hele andere gebeurtenissen naar de situatie. Inge schrijft enorm vlot en krachtig, precies wat je bij een young adult verwacht, maar daarnaast ook enorm levendig. Het is een verhaal dat je, als je het leest, helemaal voor je ziet en in op gaat. Ondanks dat het enigszins fantasy is, twijfel ik geen moment aan het verhaal en de gebeurtenissen. Dit heeft Inge fantastisch gedaan. Wat ik ook echt sterk vind en dat vind ik vooral in dit tweede deel echt heel sterk is de manier waarop Inge de verhoudingen en relaties van de personages tot elkaar heeft weten te verwoorden en neer weten te zetten. Je kan dit als lezer echt helemaal voelen. De opbouw naar het plot is echt ijzersterk, jeetje wat een geweldig plot en einde heeft Inge aan dit verhaal weten te breiden.


De wereld van wanhoop is absoluut een mega dikke aanrader voor iedere Young Adult lezer om te gaan lezen. Buiten dat het verhaal enorm goed geschreven is en je er compleet in op gaat, weet Inge Sleegers ook op een mooie en goede manier maatschappelijke kwesties in het verhaal te verwerken die je aan het denken zetten. Lees wel eerst deel 1, Wereld zonder water, voordat je aan dit deel begint. Inge je hebt jezelf en mij echt met dit tweede deel weten te overtreffen. Ik kijk nu al uit naar je volgende boeken.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page