top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wetteloos – Line Holm & Stine Bolther

Deze thriller klonk zo veelbelovend dat ik het gewoon moest lezen!

Nederlands | Paperback | 9789021464084 | 28 februari 2023 | 448 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Dit boek heeft zo'n veelbelovende cover en ook het verhaal klinkt als een absolute must-read dat deze snel na verschijning op mijn verlanglijstje kwam te staan. Ik kreeg van Uitgeverij Volt de kans om het boek te lezen en te recenseren, dank je wel. Aan de cover is overduidelijk te zien dat je te maken hebt met een thriller. De dreigende hand met het stopgebaar, waarin een in de duisternis een huis te zien is, roepen bij mij al het gevoel op dat dit een razend spannend verhaal gaat worden. De typografie is goed op het beeld afgestemd. Ik heb nog niet eerder wat van Line Holm en Stine Bolther gelezen, dus ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Wat gebeurt er met een land als de politie machteloos is?

Een skelet duikt op bij de ontruiming van nertsengraven, het blijkt dat ze decennia geleden is doodgeschoten. Maria zet op alles op alles om haar identiteit en haar achtergrond te achterhalen als politiek historicus. Zou zij het raadsel kunnen oplossen?

Carlsen, chef Moordzaken, wordt tijdens zijn hardloopronde aangereden en belandt in coma. Al snel blijkt dat het om een aanslag gaat. Collega Mikael Dirk zet alles op alles om de verdachte te achterhalen en het onderzoek te lijden, terwijl zijn partner Frederik Dahlin nog mentaal worstelt met de nasleep van een schietpartij. Door alle gebeurtenissen nemen honderden agenten ontslag of melden zich ziek. Dit leidt tot onrust en rellen waardoor er in Denemarken een staat van Wetteloosheid en angst ontstaat. Hierdoor wordt de druk op Mikaels schouders nog groter...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een kort briefje aan kleintje en met een proloog van de lugubere vondst van het skelet. Hierdoor wordt als lezer direct je interesse gewekt en wil je meer weten.

Het boek bestaat uit 4 delen van verschillende tijdsperioden die in chronologische volgorde zijn geschreven. Ieder deel begint met een brief aan kleintje, waar tot aan het einde toe de enige onduidelijkheid en bij mij ook enorme nieuwsgierigheid blijft ontstaan. Het boek is heerlijk vlot en krachtig geschreven waardoor het enorm lekker leest.


Het verhaal is geschreven vanuit meerdere perspectieven. Dit zorgt ervoor dat je meerdere personages enorm goed en dieper leert kennen en ook een bredere kijk op de situatie en gebeurtenissen krijgt. De twee grote lijnen die we volgen is het onderzoek van Mikael Dirk en die van Maria. Beide zaken zijn enorm spannend en boeiend en door de afwisseling blijf je ook echt geboeid en getriggerd in het verhaal. Wel heb ik me enorm vaak afgevraagd hoe dat deze verhaallijnen later op elkaar zouden aansluiten. Ik ben namelijk iemand die tijdens het lezen echt mee gaat zitten puzzelen. De opbouw naar het plot was sterk en even leek het erop dat ik enige teleurstelling ging krijgen met de opknoping, waarbij ik dacht dat dit de ontknoping zou zijn, dan lag dat te veel voor de hand. Gelukkig kwam er een plottwist die het boek een nieuwe draai en wending gaf. Werkelijk geniaal.


Deze spannende, originele en sterke verhaallijn is er echt eentje die je aan het denken zet. De dubbele verhaallijn maakt het verhaal extra sterk en boeiend, daarnaast maakt buiten de twee politiezaken ook de gebeurtenissen van een wetteloze staat of land het een bijzonder boek dat je aan het denken zet. Het boek leest heerlijk weg én bevat een heerlijke plottwist. Voor alle thriller-liefhebbers zeker een goede aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page