top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Will – Will Smith & Mark Manson

Toen ik zag dat dit boek uit kwam, wilde ik het gelijk lezen. Ik ben enorm nieuwsgierig naar het verhaal achter deze man.

Nederlands | Paperback | 9789046829271 | Druk: 1 | november 2021 | 432 pagina's | Uitgeverij Nieuw Amsterdam


Beschrijving:

Will, een moedig en inspirerend boek over de wereldster Will Smith. Het gaat over uiterlijk succes, innerlijk geluk en verbinding met anderen.

Will Smith transformeert van een angstig kind in een huis vol spanning tot een van de grootste rappers van zijn tijd. Vervolgens weet hij de sprong naar acteren te maken en weet hij uit te groeien tot een van de grootste filmsterren in de geschiedenis.


Will dacht met het succes en de roem die hij in de wereld haalde het voor elkaar had, maar zijn vrouw en kinderen bleken dit toch heel anders te zien. Ze moesten meedraaien in zijn show, zonder dat ze dat wilden. Zo ziet Will uiteindelijk in, dat hij nog veel te leren heeft.


Tijdens zijn levensweg laat Will ons zien hoe hij zijn wilskracht inzet om dingen te realiseren en werkelijkheid te laten worden. Ook laat Will zijn dat wat misschien werkt voor vertoon voor de buitenwereld niet altijd werkt in je persoonlijke leven.


'Het is eenvoudig om in de materiële wereld te bewegen als je eenmaal je eigen geest hebt veroverd. Dat geloof ik echt. Als je eenmaal je eigen geest hebt leren kennen, stuwt elke ervaring, elke emotie, elke omstandigheid, positief of negatief, je gewoon voort, naar grotere groei en meer ervaring. Dat is ware wilskracht. Om vooruit te komen, wat er ook gebeurt. En om vooruit te komen op een manier waarbij je anderen met je meeneemt, in plaats van ze achter te laten.' - Will Smith
 

Voor het lezen:

Een man die een van de bekendste en volgens mij ook rijkste Amerikaanse filmacteurs van dit moment is. Daarnaast ken ik Will natuurlijk ook van de geweldige 'Fresh prince of Bell Air' serie. Ik ben enorm nieuwsgierig naar zijn levensverhaal en zijn inzichten. Daarnaast vind ik de cover van het boek ook echt geweldig gaaf gedaan. Die heeft een enorme aantrekkingskracht op me. Het is een dik boek (432 pagina's) dus ik ben benieuwd.


Conclusie:

Het verhaal heeft een chronologische opbouw waarin we het leven van Will Smith volgen. Beginnend met zijn jeugdjaren. De schrijfstijl is over het algemeen vrij vlot en krachtig enkele stukken zijn naar mijn mening wel heel gedetailleerd en halen voor mij het tempo uit het verhaal.


Het boek is open, eerlijk en soms in mijn ogen ook wel heftig. Zijn jaren waarin angst zijn grootste drijfveer was en dat hem tot het uiterste dreef. Angst was zijn drijfveer voor alle ambitie, vasthoudendheid en inzet die hij toonde om tot zo'n grote wereldster uit te groeien. Zijn ego, die hem bij tijden parten speelt. Hij ziet niet altijd in wat hij anderen met zijn drang in de weg naar succes (die nooit genoeg is), aan doet.

Ook zijn opvliegerige en soms agressieve houding die hij, mede door zijn jeugd, soms inzette, vond ik schokkend.


Het is mooi om te zien dat hij ook een breekpunt tegenkomt in zijn leven en ziet dat hij iets moet veranderen, dat met geld en macht, zijn innerlijke geluk nooit vervuld kan worden. Hij maakt een enorme transformatie door, waarbij hij (zoals we 'm inmiddels kennen) ook tot het uiterste gaat om tot zijn eigen kern te komen. Vanaf dat moment weet het verhaal me pas echt aan te spreken en te raken. Eindelijk kijkt hij echt naar zichzelf en gaat daarmee aan de slag.


De reis die hij maakt is erg inspirerend en mooi om te lezen. Ondanks dat ik soms wel wat last had van zijn enorm grote ego, was het wel een heel mooi, bijzonder, verhelderend en inspirerend boek. Ik heb veel over hem geleerd wat ik nog niet wist. Ook de foto's in het boek zijn erg leuk. Die maken het hele verhaal echt compleet. Ik vond het een hele mooie en oprechte biografie.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page