top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zijdelings – Sophie Ester

Na het lezen van Ommekeer wilde ik enorm graag weten hoe het verhaal van Carol en haar broers verder zou verlopen. Zou Robert Dayle weer toeslaan?

Nederlands | Paperback | 9789086603817 | 04 februari 2020 | 285 pagina's Uitgeverij Ellessy Crime | Prijs €19,50


Voor het lezen:

Nadat deel één, Ommekeer me zo goed bevallen was, wilde ik ook enorm graag de rest van deze veelbelovende en spannende serie lezen. Ik kreeg van Kirstin Rozema, ofwel Sophie Ester, de kans om al haar delen te lezen en te recenseren. Onwijs, onwijs bedankt, ik sprong echt een gat in de lucht! Maar nu hoogste tijd voor deel twee van deze spannende serie. Hoe gaat het verder met Carol en haar broers... Ik heb na deel één hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Na heel wat turbulente jaren lijkt de rust dan ook echt terug te keren in de familie De Vanhovens. Ze wonen tegenwoordig samen in Sydney. Het geluk dat ze dachten te vinden is echter betrekkelijk, want er is een nieuw probleem bezig van hun leven genomen met verschrikkelijke gevolgen. Wraak staat in dit deel centraal. Genomen beslissingen uit het verleden, niemand ziet het aankomen, totdat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Helaas heeft het een groot gevolg voor iedereen. Wanneer alles weer in orde lijkt, slaat opnieuw het noodlot toe...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint wederom met een prikkelend en zinderend proloog waardoor je als lezer het verhaal echt in wilt duiken.


Sophie Ester heeft een vlotte, krachtige en beeldende schrijfstijl waardoor je helemaal in de verhaallijn van Carol en haar broers mee kan gaan. Het is sterk dat je de personages door het verhaal en na alle (heftige) gebeurtenissen ziet groeien en evolueren. Ze worden echt volwassener.

De verhaallijn weet me ook ditmaal weer enorm te verrassen en hij is nog sterker en spannender dan het vorige deel. Misschien doordat ik een betere band heb met de personages, of juist door de heftige en schokkende gebeurtenissen die in dit verhaal plaatsvinden. Ze weet gedurende het hele verhaal weer de spanningsboog enorm gespannen te houden, mede door de onverwachte wendingen lijkt er geen einde aan te komen. Tegen het einde was ik verrast met het schokkende en sterke plot, totdat Sophie er nog een enorm krachtige wending aan wist te geven waardoor ik geschokt en verbijsterd na de laatste bladzijde staarde.


Zijdelings is een daverend spannend, sterk en origineel tweede deel dat enorm veel schokkende en heftige gebeurtenissen bevat. Het is enorm vlot en levendig geschreven waardoor je enorm in de verhaallijn opgaat. Door de vele onverwachte wendingen is stoppen met lezen geen optie. Wanneer je denkt het verhaal met een bepaald gevoel te eindigen, weet Sophie Ester je nog even van je sokken te blazen. Ik kan niets anders zeggen dan wauw!!! Op naar deel drie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page