top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zo werkt de Dakar Rally – Olav Mol

Als autosport fan, is met de Dakar in het vooruitzicht, een boek hierover lezen echt perfect om je voor te bereiden en helemaal in de stemming te komen. Ik kreeg van Volt uitgevers de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789021469386 | Druk: 1 | 08 november 2022 | 192 pagina's Uitgever Volt | Prijs €25,00


Voor het lezen:

Een boek over de Dakar rally wekte gelijk mijn nieuwsgierigheid en interesse. De cover is spetterend en knallend en veelbelovend. Het beeld geeft echt het Dakar gevoel. Op de cover zien we een foto van 3 verschillende Dakar voertuigen waar achter de titel van het boek naar voren spettert. Hierdoor vormen het beeld en de typografie een mooi geheel. Ik heb door de uitnodigende cover een hoge verwachting van het boek zelf.

 

Het verhaal:

In dit prachtige en volledige naslagwerk kom je alles te weten over de Dakar rally. Het is een compleet naslagwerk voor alle fans van de race- en rallysport. Het boek bevat meer dan 200 foto's en illustraties. Je komt alles te weten rondom de Dakar rally. Het is hét event waar maar liefst 100 deelnemers uit Nederland en België aan deelnemen. Het is de zwaarste rally ter wereld voor motoren, auto's, vrachtwagens en quads en wordt sinds1979 jaarlijks in januari gereden.

In het boek krijg je een compleet beeld van alles wat er komt kijken bij de Dakar rally, van de voertuigen, het parcours, de regels, de dagindeling, hoe doe je mee, de bivak en de media.

 

Mijn ervaring:

Vanaf de eerste bladzijde wordt je met dit boek de wereld van de Dakar ingezogen. Het boek is een wat groter formaat dan de meeste standaard boeken en het binnenwerk heeft glossy papier gekregen, waardoor de prachtige foto's van de Dakar goed tot hun recht komen. Qua tekst opmaak is er bij het boek gekozen voor een twee kolommen opbouw. Dit zorgt ervoor dat ondanks de grote pagina's de tekst toch prettig en goed te lezen is. De vormgeving van de cover is goed doorgetrokken in het binnenwerk waardoor het een sterke vormgeving krijgt.


In het boek wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd hoe de Dakar rally in elkaar zit. Zo is er uitleg over de Dakar Rally zelf, de geschiedenis in Europa, Afrika, Zuid-Amerika en Saudi-Arabië, de voertuigen, de rally rijden, deelnemen, de organisatie en media en tot slot volgen nog de bijlagen en details van de Rally van 1979 tot 2023. Olav Mol heeft een hele heldere en duidelijke uitleg en het verhaal leest gemakkelijk weg. Daarnaast zitten er ook nog persoonlijke verhalen van deelnemers zelf in het boek, dat naar mijn mening nog extra gevoel meegeeft. Ook de extra aandacht aan de Nederlandse en Belgische deelnemers vond ik super interessant en leerzaam.


Het boek Zo werkt de Dakar Rally is echt een compleet en volledig naslagwerk geworden over alles rondom de Dakar Rally. Het is absoluut een aanrader voor iedere autosport fan van beginner tot iemand met de nodige kennis. De prachtige beelden versterken het duidelijke, interessante en leerzame kennis die Olav Mol weet te delen rondom de Dakar Rally. Ik heb in ieder geval echt genoten en ik ben helemaal in de stemming voor de Dakar van 2023!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page