top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zo werkt de Formule 1 2023 – Olav Mol

Als Formule 1 fan, is een boek hierover lezen echt een feest. Ik kreeg van Volt uitgevers de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789021469379 | Druk: 1 | 08 november 2022 | 192 pagina's Uitgever Volt | Prijs €25,00


Voor het lezen:

Toen ik op Instagram bij Volt uitgevers dit boek langs zag komen, was ik als Formule 1 fan gelijk nieuwsgierig en enthousiast. De cover is namelijk veelbelovend, daarnaast is het boek ook wat groter qua formaat dan de meeste boeken waardoor hij duidelijk onderscheidend is. De sprekende cover weet gelijk je aandacht te trekken. De kleuren van de Formule 1 auto's en de typografie zijn perfect in harmonie met elkaar afgestemd en versterken elkaar. Door de prachtige cover heb ik hoge verwachtingen van het binnenwerk en het verhaal.

 

Het verhaal:

In dit prachtige en volledige naslagwerk kom je alles te weten over de Formule 1 en het kampioenschap in 2023. Het is een boek dat voor zowel voor de beginnende als de doorgewinterde formule 1 fans een feest is om te lezen. Het boek bevat meer dan 150 foto's en illustraties.

De populariteit van de Formule 1 blijft groeien. Het spectaculaire wereldkampioenschap van Max Verstappen en de strijd met coureurs als Lewis Hamilton en Charles Leclerc. En wat denk je van het debuut van Nyck de Vries in de Formule 1. Het seizoen 2023 belooft weer een enorm competitieve strijd te worden met maar liefst 24 races. Dit boek geeft je een compleet beeld over alles over en rondom de Formule 1.

 

Mijn ervaring:

Het binnenwerk is qua vormgeving echt perfect afgestemd op de cover, waardoor ook tijdens het lezen alles prachtig is vormgegeven. Qua papiersoort is er gekozen voor een glossy/magazine papier. Dit maakt het lezen misschien iets minder makkelijk, maar hierdoor komen de prachtige actiefoto's echt perfect tot zijn recht. Alleen al qua beelden en vormgeving is dit boek een feest om te lezen.


Het boek heeft een hele heldere en duidelijke indeling waardoor je stap voor stap van alles leert over de Formule 1. Zo is er uitleg over; de Grand Prix, de auto, het racen, de coureurs, de teams, de circuits en de organisatie en media. Hierdoor is het boek echt een compleet en up-to-date naslagwerk want Olav Mol heeft echt overal aan gedacht en aandacht aan besteed. Wat ik zelf wel echt een pluspunt vond was dat de Nederlandse en Belgische coureurs door alle jaren heen en ook de vrouwen aan bod komen. Hierdoor heb ik zelf ook veel nieuwe dingen geleerd.


Omdat het boek een groter formaat heeft dan de meeste boeken is er voor een tekstopmaak gekozen van drie kolommen. Hierdoor krijg je misschien nog meer een magazine gevoel, maar het zorgt er wel voor dat het verhaal enorm prettig te lezen is. Daarnaast is de schrijfstijl van Olav Mol helder, vlot en krachtig waardoor het super lekker leest.


Het boek Zo werkt de Formule 1 is echt een feest om te lezen. De prachtige foto's en de heldere en interessante kennis die Olav Mol weet te delen over alles van de Formule 1 maken het echt tot een compleet en prachtig naslagwerk. Ik heb in ieder geval van begin tot eind genoten van het boek. Voor iedere Formule 1 fans (of je nu een beginner bent of al de nodige kennis hebt) dit boek is een absolute must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page