top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zoete wonderen – Wilma Hollander

Na de smaak van liefde, was ik ook erg benieuwd naar deel twee van deze mooi serie.

Nederlands | E-book | 9789402769067 | 09 augustus 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Smaak van liefde, het eerste deel van deze serie, waarin we het verhaal konden lezen van Suzan, is het eindelijk tijd voor deel twee. Het verhaal van Lotte. De cover sluit prachtig aan op het eerste deel. De stijl van illustreren komt overeen met het eerste deel. Op het eerste deel stond de roze kleur centraal, ditmaal is er gekozen voor een gele kleur. Hierdoor zie je overduidelijk dat het een serie betreft en zijn de delen goed te onderscheiden. Ik heb na het lezen van deel één hoge verwachtingen en heb zin om het verhaal van Lotte te gaan ontdekken.

 

Het verhaal:

Lotte Nijboer runt de tearoom de Yellow en heeft het hiermee zo druk, dat ze niet aan het opbouwen van een liefdesleven toe komt. Haar zussen vinden dit grote onzin en vinden dat ze snel aan de man moet. Hierdoor ziet Lotte enorm op tegen het familieweekend op Ameland. Wanneer ze hoort dat ze haar hotelkamer moet delen met haar kleine nichtjes is voor haar de maat vol. Voor ze het weet, flapt ze eruit dat ze een vriend heeft en dat hij mee komt naar het familieweekend. Waar haalt ze alleen zo snel een vriend vandaan? Uiteindelijk vindt ze het antwoord één deur verder, haar nieuwe buurman, Nick Bentvoort. Hij is bereid om met haar mee te gaan, als zij in ruil daarvoor met de kerstviering helpt. Hij speelt zijn rol uitstekend, zo goed zelfs, dat Lotte twijfelt of dat hij wel toneel speelt?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met proloog, waarbij Nick zijn intrek neemt in de stad. Dit maakt je als lezer direct nieuwsgierig naar het nieuwe personage dat in de serie wordt geïntroduceerd.

Vervolgens wordt het verhaal vanuit Lotte verder vertelt. Lotte kende ik natuurlijk al vanuit deel één en door de ogen van Suzan, maar zo in de huid van Lotte kruipen, zorgde toch wel direct voor een ander gevoel. Ik vind het mooi hoe Wilma Hollander er geen perfect en volmaakt personage van heeft gemaakt, maar een realistisch personage. Dit maakt voor mij het verhaal direct sterker.

Daarbij heeft Wilma Hollander een heerlijke feelgood schrijfstijl. Ze schrijft heerlijk vlot, luchtig en levendig, waardoor je heerlijk met het verhaal en de gebeurtenissen weg kan dromen. De veelzijdige verhaallijn zorgt ervoor dat het naast een levendige verhaallijn ook een hele realistische verhaallijn is. Het is leuk dat de personages uit deel één allemaal terug komen in het tweede deel en je ook daarvan hun verdere levensloop op de zijlijn meemaakt. Dit en de gebeurtenissen en wendingen in het verhaal van Lotte zorgt ervoor dat het boek je van begin tot einde weet te boeien. De goede diepgang maakt het verhaal nog vollediger. Met een prachtig, mooi en goed einde, rond het tweede deel af.

Zoete wonderen, deel twee van De rozen van Beekbrugge is een realistische, originele en sterke feelgood die diepgang heeft. De personages zijn op sterke en realistische wijze uitgewerkt en neergezet. Daarbij zorgt de levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl van Wilma Hollander dat het verhaal helemaal tot leven komt. Ik kan niet wachten op deel drie.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page