top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zomer in Hotel Happiness – Floortje Sanders

Na Hotel Happiness, nu tijd voor deel twee. Uitgeverij LS Amsterdam super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789021039909 | 30 januari 2024 | 256 pagina's Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Hotel Happiness, wilde ik enorm graag weten hoe het verder af zou lopen met Lana en Hotel Happiness. Zal ze terugkeren en Julien achter zich laten? Hopelijk gaat het tweede deel net zo leuk, mooi en grappig verhaal zijn als het eerste boek. De cover sluit perfect aan op deel 1. Ditmaal is hotel Happiness niet in kersstijl maar in een zomers tintje met op de voorgrond een silhouet van een vrouw aan een tafeltje met een kop thee.

 

Het verhaal:

Lana en Julien hebben samen de draad weer opgepakt in hun boerderij in Cruseilles. Maar ze heeft nog altijd contact met Patrick. Wanneer Patrick haar vertelt dat het een ramp is in Hotel Happiness en alles zonder haar in het honderd loopt, twijfelt Lana geen moment. Ze komt terug naar Hotel Happiness in Amsterdam. Daarbij is ze blij dat ze thuis even kan ontvluchten, zeker nu Julien een grote druk op haar heeft gelegd. Eenmaal in Hotel Happiness voelt Lana zich weer helemaal thuis, maar ook een spook uit het verleden duikt weer op. Lana ontdekt dat de toekomst van Hotel Happiness in gevaar is en ze vraagt zich daarom af of het leven in Cruseilles niet verleden tijd is?

 

Mijn ervaring:

Wat een ongelofelijk mooi, fijn, ontroerend en grappig vervolg op Hotel Happiness. Wel was het lang geleden dat ik deel één las. Het was lang geleden dat ik deel één las, waardoor er veel dingen zijn weggezakt. Het is daardoor erg fijn dat Floortje Sanders de eerste drie hoofdstukken zo weet te verpakken dat de gebeurtenissen uit deel één op hele natuurlijke wijze worden teruggehaald. Waardoor je ongemerkt de verhaallijn weer gemakkelijk en vlot oppakt.


Floortje Sanders heeft een op en top feelgood schrijfstijl. Ze schrijft vlot, levendig en lekker luchtig met heerlijke humor. Hierdoor leest het verhaal gemakkelijk en vlot weg en kan je je compleet met Lana in Hotel Happiness wanen.

Het verhaal is geschreven vanuit het alwetende vertelperspectief dat Lana en haar avonturen volgen. Soms switcht het verhaal ook even naar Cruseilles en Julien die in Frankrijk is gebleven en lezen we hoe het leven zijn leven verloopt.


Het verhaal sluit perfect aan op deel één en heeft toch een verrassende, leuke en originele nieuwe verhaallijn die zonder twijfel een feest is om te lezen. Ik ben dolblij dat ook Lenie terug komt in het verhaal, maar ook dat Patrick en zijn leven wat meer diepgang krijgen. Daarbij zijn ook de gebeurtenissen rondom de Bloemetjes heftig en kan ik enorm hard lachen om de taferelen van de vader en stiefmoeder van Lana die ook nog even langs komen. Ofwel, het boek zit boordevol leuke wendingen en gebeurtenissen waar je geen genoeg van kan krijgen. Met een prachtig en goed einde sluit de tweedelige serie van Hotel Happiness.


Zomer in Hotel Happiness is een super leuk, mooi, ontroerend, origineel en grappig vervolg op Hotel Happiness. Het is heel vlot, levendig en met veel humor geschreven, daarbij maken de personages allemaal een mooie groei door en worden sommige personages in deel twee nog verder uitgediept. Met een prachtig einde sluit de tweedelige serie af. Absoluut een must-read.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page