top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zonnevangers 1 - Het geheime verbond – Ida Michelsen Tufte

Een verhaal dat beter moet zijn dan Harry Potter? Het zal mij benieuwen.

Nederlands | Hardcover | 9789026157783 | Druk: 1 | december 2021 | 288 pagina's| Uitgeverij de Fontein Jeugd


Voor het lezen:

De bijzondere cover die magie uitstraalt trok mijn aandacht. Ik zag op de cover de bewering staan dat dit verhaal beter zou zijn dan Harry Potter. Een van mijn favoriete series. Ik ben sceptisch, maar het maakt me ook nieuwsgierig. Ik wil graag overtuigd worden.

 

Het verhaal:

Alma leeft samen met haar vader een rustig en gestructureerd leven. Ineens staat haar oma aan de deur, haar vader wil hier niets van weten en verbiedt het Alma om met haar oma in contact te komen.

Toch wint haar nieuwsgierigheid en komt ze via haar oma te weten dat ze een zonnevanger is.

Zonnevangers zorgen ervoor dat de draden van de tijd niet in de knoop komen. Uitzonderlinge kunnen zelfs de tijd terug draaien. Een groep zonnevangers wil dictator Grubel ten val brengen en hebben daarbij de hulp van Alma nodig. Hiervoor moet Alma in een paar weken tijd kunnen vliegen, zonnestralen kunnen vangen en de tijd kunnen beheersen. Lukt het Alma om in een paar weken een volwaardige zonnevanger te worden? En wil Alma wel helpen bij dit plan?

Een magisch verhaal over vriendschap, bijzondere krachten, wraak en heldendom.

 

Mijn ervaring:

Wat een heerlijk boek waar de magie vanaf spat. We volgen het verhaal door de ogen van Alma, stil en verlegen meisje van 12 jaar oud.

De verhaallijn in deel 1 wordt heel rustig opgebouwd, en worden de verschillende karakters in het verhaal geïntroduceerd. De karakters zijn goed uitgewerkt en zijn hele verschillende persoonlijkheden. Het concept 'Zonnevanger' was nieuw voor mij, maar wel enorm origineel. Tijdens het verhaal wordt ook duidelijk uitgelegd wat dit precies inhoud.


De schrijfstijl van Ida Tufte Michelsen is vlot en krachtig. Het is echt een jeugdboek en er is goed rekening gehouden met simpel taalgebruik en vrij korte zinnen. Er zit een goed tempo in de verhaallijn, waardoor het verhaal aantrekkelijk en spannend blijft. Het verhaal blijft constant vragen oproepen. Eigenlijk ieder hoofdstuk eindigt wel met een cliffhanger waardoor dat je het boek niet weg wilt leggen, maar wilt weten hoe dat gaat eindigen.


Gedurende het verhaal twijfel je als lezer aan de oprechtheid van de verschillende karakters. Wie zal er wel en wie zal er niet de waarheid spreken? Dit zorgt ervoor dat de spanning goed wordt opgebouwd. De plot was bijzonder verrassend. Het nam zo'n bijzondere en onverwachte wending, die ik niet had zien aankomen.


De boodschap die Alma, het onzekere, stille meisje dat moeite heeft met vriendschappen en school, laat ons zien dat bij jezelf blijven en in jezelf blijven geloven, ook in moeilijke situaties de juiste weg is.


Ik was sceptisch toen ik met dit boek begon, maar ik kan niet anders zeggen dat ik oprecht van dit spannende magische avontuur genoten heb en dat ik erg uitkijk naar deel 2 van deze serie! Is het verhaal ook beter dan Harry Potter? In mijn ogen heel anders, maar wel origineel en uniek.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page