top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alles op het spel – Tamara Haagmans

Voordat ik aan het luisterboek begon, had ik niet eens de beschrijvende tekst gelezen, maar aangezien het een verhaal van Tamara Haagmans was en een ander boek van haar me heeft weten te raken was ik enorm benieuwd naar dit boek.

Nederlands | Luisterboek | 9789024588923 | juni 2020 | Verteller: Jantine van den Bosch | Speelduur: 06:05:59 | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen:

Voordat ik aan het luisterboek begon, had ik niet eens de beschrijvende tekst gelezen, maar aangezien het een verhaal van Tamara Haagmans was en een ander boek van haar me heeft weten te raken was ik enorm benieuwd naar dit boek. De afbeelding van de luisterboek voorspelt in ieder geval een (feelgood)-roman. De afbeelding van het luisterboek is uitnodigend en spreekt me door de roze-tinten enorm aan. Ik kan dan ook niet wachten om het verhaal in te duiken.

 

Het verhaal:

Lily heeft een lang en zware periode van ziekte achter de rug. Eindelijk gaat het beter met haar en ziet ze kans om voor haar droom te gaan en danseres te worden. Dit lukt, ze mag dansen in een videoclip van de meest beroemde boyband van dat moment. Haar ouders denken hier anders over, maar Lily geeft niet op. Ze ontmoet Jim de nerd en maker van de videoclip. In de eerste instantie verloopt hun kennismaking alles behalve goed en vind Lily hem een arrogante kwal, maar al snel lijkt hier verandering in te komen. Maar helaas slaat het noodlot toe en voelt Lily zich zieker en zieker worden. Moet ze nu haar grote droom opgeven? Kan ze zo Jim nog wel in haar leven laten? Durft Lily haar hart te volgen?

 

Mijn ervaring:

De verteller Jantine van den Bosch heeft een aangename vertelstem en een prettig spreektempo.

Tamara Haagmans heeft een hele fijne vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl. We volgen het verhaal van Lily. Tamara heeft Lily enorm goed neer weten te zetten, als lezer zijnde kan je je goed een beeld van Lily vormen en ga je steeds meer met Lily mee leven en voelen. Ook de andere personages, met name Jim heeft Tamara ook goed weten neer te zetten.


In het verhaal staat leven met een vreselijke ziekte centraal waardoor het verhaal wel meerdere malen zwaar voelde, maar Tamara wist ondanks het zware thema het toch over het algemeen luchtig en ook op een mooie en liefdevolle manier te verwoorden. Mede door de leuke humor en liefde die door het verhaal verweven zijn is het absoluut een verhaal geworden die zowel een lach als een traan brengt. Dat heeft Tamara Haagmans echt enorm goed weten te doen.


Ik heb ondanks het zware en heftige verhaal wel echt genoten van het boek, het was echt bijzonder mooi en het boek heeft me dan ook echt weten te raken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page