top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Can't Hurt Me – David Goggins

Dit non-fictie boek stond al lange tijd op mijn verlanglijst.

Nederlands | Paperback | 9789043929868 | 04 juli 2023 | 384 pagina's Uitgeverij Kosmos | Prijs 22,99


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van dit boek in juli, stond het boek al op mijn verlanglijst. Ik ben dol op boeken rondom persoonlijke ontwikkeling en groei en dit boek klinkt veelbelovend. Ik heb daarom ook hoge verwachtingen. Ik ben erg benieuwd naar het levensverhaal van David Goggins en de levenslessen en inzichten die hij in de loop van de jaren heeft opgedaan.

 

Het verhaal:

David Goggins groeide op in alles behalve een veilige en kindvriendelijke omgeving. Zijn kindertijd was een nachtmerrie vol armoede, geweld, vooroordelen en misbruik. Door middel van zelfdiscipline, mentale weerbaarheid, veerkracht en hard werken transformeerde David Goggins zichzelf tot een icoon van de Amerikaanse strijdkrachten en een van 's werelds beste duursporters. In dit boek vertelt hij zijn levensverhaal en laat hij je zien dat de meesten van ons slechts 40% van hun capaciteiten benutten. Hij legt uit hoe je eelt op je ziel kweekt, zodat niets je meer kan tegenhouden in het leven. Volgens David Goggins moet je jezelf dagelijks blijven uitdagen op alle vlakken: je werk, je work-outs en in relaties. Hij deelt zijn technieken die ervoor zorgen dat je de confrontatie aan durft te gaan met jezelf en jezelf verder duwt dan je limiet.

 

Conclusie: David Goggins heeft een enorm vlotte, krachtige en heldere schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal erg fijn en prettig. Daarbij is zijn verhaal een combinatie van zijn eigen persoonlijke verhaal vanaf zijn kindertijd tot aan het heden en deelt hij zijn inzichten en lessen die hij gedurende deze jaren opdeed.

Het persoonlijke verhaal van David Goggins is op chronologische volgorde geschreven. Hij begint bij zijn kindertijd die erg heftig en aangrijpend was en ook een psychische aanslag op David Goggins naliet. Ondanks dat hij vertelt over wat dit allemaal met hem deed en welke gebeurtenissen er zich voordoen, toch houdt hij het emotioneel vrij aan de oppervlakte. Je merkt direct dat bij elke heftige en aangrijpende gebeurtenis hij spreekt, hij focust zich voornamelijk op de leermomenten, inzichten en levenslessen die hij hierdoor opdeed. Ook focust hij enorm op zijn mindset en in de actie hoe hij op de gebeurtenissen reageerde en handelde. Wel gaat hij een onmenselijke extreme in zijn presteren. Wat wel krachtig is is dat hij zijn menselijke kant toont en vertelt hij eerlijk en open over de vele fouten en faalmomenten die hij in zijn leven heeft ervaren.


Aan het einde van ieder hoofdstuk dat een gedeelte van zijn leven beslaat volgt er een # Uitdaging. Dit is een kort hoofdstuk, waarin hij je als lezer aanzet om de levensles of het inzicht dat hij opdeed als les in jouw leven te gaan toepassen. Hierdoor zet David Goggins je stap voor stap aan het werk om uit je comfortzone te komen, je grenzen te verleggen en verder te komen in het leven. Deze combinatie van zijn persoonlijke verhaal en deze tussen hoofdstukken vind ik erg motiverend. Op deze manier helpt David Goggins je gedurende zijn levensverhaal je stap voor stap mee om ook uit je eigen leven meer capaciteit te halen.


Can't hurt me is een mooi, heftig en persoonlijk levensverhaal van David Goggins waarin hij schrijft over zijn leven vanaf zijn kindertijd tot aan nu. Gedurende zijn verhaal volgen 'uitdagingen' waarin David Goggins je stap voor stap aanzet om ook meer capaciteit uit je eigen leven te gaan halen. Hij weet zijn verhaal heerlijk vlot, helder en krachtig te verwoorden, door zijn eigen verhaal weet hij mij enorm enthousiast te krijgen en te motiveren.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page