top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Cat Power – Ulrica Norberg & Carina Nunstedt

Boeken rondom persoonlijke ontwikkeling vind ik geweldig. Daarom was ik gelijk nieuwsgierig naar dit boek. Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789402711943 | 17 mei 2023 | 240 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op boeken rondom persoonlijke ontwikkeling. Dit nieuwe boek van HarperCollins maakte me dan ook enorm nieuwsgierig. Een heel andere insteek dan dat de meeste persoonlijke ontwikkeling boeken hebben, wordt de visie hiervan bepaald vanuit katten. Dit maakte me enorm nieuwsgierig en ik ben benieuwd welke inzichten ik met dit boek ga krijgen. De cover is in ieder geval veelbelovend, door de prachtig geïllustreerde kat en de daarop aansluitende typografie van de titel die een sterk en uitnodigend beeld vormt.

 

Het verhaal:

Bekijk het leven eens vanuit een kat en leer hoe je rustiger, onafhankelijker en levenslustiger wordt. Wist je dat een kat bijdraagt aan je geluk niveau? Alleen al door het kijken naar je geliefde huisdier maakt je vrolijker en rustiger. Wat kunnen mensen hiervan leren?

In Cat Power kom je te weten waarom mensen zich goed voelen bij een kat. Het boek is een combinatie van persoonlijke verhalen en wetenschap. Met de tips en tricks kan jij straks ook de kwaliteiten van een kat toepassen in je dagelijks leven. Verminder stress en angst, stel je grenzen, stel prioriteiten en zie de wereld aan één groot speelveld. Haal het mooiste in je naar boven en luister naar je intuïtie en geniet van het leven.

 

Mijn ervaring:

De prachtige vormgeving van de cover aan de buitenzijde, zie je ook terug in het binnenwerk. Ieder hoofdstuk is voorzien van een prachtige zwart-wit penseel tekening van een kat in dezelfde stijl als die op de cover, ook komen er op leuke wijze kattenpootjes terug door het hele boek. Hierdoor voel je dat het boek met enorm veel zorg en liefde is geschreven en vormgegeven.


Ulrica Norberg & Carina Nunstedt hebben een hele vlotte en prettige schrijfstijl, waardoor het boek heerlijk wegleest. Het boek is een combinatie van vele persoonlijke verhalen en wetenschappelijke onderzoeken. Na een wetenschappelijk onderzoek dat enorm kort, bondig en helder verwoord wordt, wordt ook vaak nog een opsomming van de belangrijkste punten uit het verhaal gemaakt. Daarbij wordt er in de vormgeving van deze verschillende onderdelen in het boek in de vormgeving ook duidelijk onderscheid gemaakt. De combinatie van deze elementen vind ik persoonlijk erg prettig en zorgt ervoor dat het boek lekker luchtig blijft en een goede wisseling geeft tussen theorie en praktijk.


Het boek is opgedeeld in 9 hoofdstukken waarbij in ieder hoofdstuk een ander soort kat en iets wat we van een kat kunnen leren duidelijk aan bod komt. Dit hebben ze op hele leuke en bijzonder originele wijze gedaan. Dit zorgt er in mijn ogen wel voor dat het een bijzonder en uniek boek is geworden. Daarbij heb ik ook een hoop bijgeleerd en nieuwe inzichten gekregen rondom katten en hun manier van leven.

Cat Power is een vermakelijk, mooi en leerzaam boek dat mooie inzichten geeft. Het boek is een combinatie van wetenschappelijke verhalen die kort, helder en bondig verwoord worden en persoonlijke verhalen over katten. Hiermee vormt het boek een mooie brug tussen theorie en praktijk en is het een leuk, mooi en vermakelijk boek. Een bijzondere en originele aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page