top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dating Travels - Fiona Gothfield

Ik las al eerder twee boeken van Fiona. Van Uitgeverij Hamley Books kreeg ik de kans haar nieuwe feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661729 | 25 mei 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij Hamley Books | Prijs 4,10


Voor het lezen:

De twee voorgaande boeken Striemen aan het zwembad en Dubbele boeking beluisterde en las ik met enorm veel plezier en liefde. Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen of ik haar nieuwe feelgood wilde lezen en recenseren. Ik heb hoge en goede verwachtingen, want de schrijfstijl van Fiona Gothfield spreekt me echt aan. Daarbij is de vrolijke cover van een enthousiast koppel die een vakantiegevoel oproepen in met kleurverloop erg aantrekkelijk. De titel komt iets minder duidelijk naar voren, maar door het grote lettertype kan je er haast niet omheen.

 

Het verhaal:

Lucas mag de zaak van zijn moeder overnemen die besluit met pensioen, iets waar hij al lange tijd van droomde. Hij heeft eindelijk zijn eigen notariaat. Er ontbreekt alleen nog altijd een vrouw in zijn leven. Zijn zus, Marie, besluit daarom als cadeau voor deze stap in zijn leven hem in te schrijven voor Dating Travels.

Babette werkt enorm veel uren, met als doel een hogere functie te bemachtigen. Hierdoor heeft ze amper tijd voor een sociaal leven en dus ook een relatie. Haar beste vriend Giel besluit daarom Babette in te schrijven voor Dating Travels, met de hoop dat ze haar ware liefde zal vinden.

Dating Travels stuurt beiden voor 2 weken daten naar het zonovergoten Mauritius. Wanneer ze elkaar daar als blind date treffen, blijkt er een verleden en onopgeloste zaken tussen hen in te staan. Lukt het hen nog een klik te vinden? Gaan ze de liefde van hun leven vinden?

 

Mijn ervaring:

Fiona heeft een op en top feelgood schrijfstijl, ze schrijft vlot, levendig en weet er een heerlijk luchtig verhaal van te maken met de nodige humor. Iets wat ik in een feelgood enorm kan waarderen.

Het verhaal is geschreven vanuit zowel Babette als Lucas. Per hoofdstuk vindt er een wisseling plaats van het perspectief. Beide personages zijn enorm verschillend, maar enorm goed neergezet. Fiona weet ze beide zo te verwoorden dat je in beide belevingswereld en hun gedachten en handelingen mee kan gaan. Door de wisseling in perspectief weet je goed wat er in beide personages speelt en hiermee weet Fiona een prachtig spanningsveld tussen de personages te creëren.


De verhaallijn is enorm leuk en kent ook enige diepgang door de gebeurtenissen in het verleden van Lucas en Babette. De sluier wordt niet direct onthuld en dit zorgt ervoor dat je als lezer lange tijd nieuwsgierig blijft naar de gebeurtenissen in het verleden. Daarbij neemt de verhaallijn leuke wendingen die het verhaal tot het einde boeiend houden. Het plot kent een heerlijk op en top feelgood einde wat je mag verwachten bij het verhaal, hierdoor sluit je het verhaal met een lach op je gezicht.


Dating Travels, is het derde boek van Fiona Gothfield dat ik las en ik moet zeggen, met ieder boek groeit deze schrijfster. Het is een heerlijke zomerse feelgood met een leuke verhaallijn en een beetje diepgang. Fiona heeft een heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl met humor, waardoor het boek onwijs lekker wegleest. Een heerlijke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page