top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De adem van het leven – Max Strom

Ik kreeg dit prachtige en veelbelovende boek als recensie-exemplaar van Uitgeverij Ankhhermes toegestuurd. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789020208511 | Druk: 1 | september 2012 | 224 pagina's | Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €24,50


Voor het lezen:

Max Strom is voor mij een grote inspiratie. Zijn lezingen (de TEDTalks zijn op YouTube terug te vinden) en ademoefingen hebben mij al veel inzichten en inspiratie geboden. Vandaar dat ik ook gelijk enorm nieuwsgierig was naar zijn boek. De cover van het boek heeft een rustgevende en warme uitstraling, dit is precies het gevoel dat je ook van Max Strom krijgt als je naar zijn inspirerende woorden luistert. Dit maakt dan ook dat cover voor mijn gevoel perfect het juiste beeld en gevoel oproept. Ik heb hoge verwachtingen van het boek en ik hoop nog meer inzichten, tips en mooie oefeningen met het boek op te doen.

 

Het verhaal:

Max Strom schreef met De adem van het leven een yogahandboek, een gids die je leert hoe je krachtig in het leven kunt staan.


Rustig ademhalen en genieten van het leven Yoga, ademoefeningen en meditatie De adem van het leven bevat een filosofie voor het leven, zelfonderzoek, yoga, ademoefeningen en meditatie. Door onze wonden te helen, onze zelfkritiek die ons remt aan te pakken kunnen we ons verlossen van de slachtofferrol die we onszelf vaak opleggen. De lessen komen oorspronkelijk voort uit yoga, soefisme en oosterse filosofie, maar dit is zeker niet het zoveelste boek over yoga en adem. Het is eerder een gids die je leert hoe je krachtig in het leven kunt staan.

 

Mijn ervaring:

Wat mij direct opviel was dat Max Strom dit boek niet zelf geschreven heeft. Dit riep in de eerste instantie enige teleurstelling in me op, aangezien zijn TEDtalks natuurlijk door hem zelf zijn gebracht, maar al snel viel me op dat zijn visie en gedachten enorm goed verwoord zijn in dit boek.


Wat me ook gelijk erg aantrekt is de heldere en duidelijke opbouw van het verhaal. Hierdoor word je gemakkelijk meegenomen in het verhaal. Hij weet me te inspireren hoe de geest, de emoties en het lichaam allemaal in balans moeten zijn en hoe dat ze geïntegreerd moeten worden. Wel neigt het boek enkele keren naar het zweverige en het Godsgevoel, wat voor mij persoonlijk niet hoeft. Toch deed het geen afbraak aan zijn krachtige verhaal.


Max Strom heeft zijn gedachten en visie over hoe dat je krachtig in het leven kan staan goed en helder in dit boek verwoord. Naast dat het verhaal een goede diepgang heeft, komen er ook goede en duidelijk oefeningen aan bod, die op het juiste moment voor een goede afwisseling in het verhaal zorgen.


Wat me persoonlijk het meest is bijgebleven uit het boek is zijn verhaal over vergeving en het loslaten van het verleden. Zijn woorden hierover wisten me tot in de kern te raken en hebben hiermee een verandering en mindset in me teweeg gebracht. Dit gedeelte heeft me zeker een stuk verder geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling.


Het boek is op een hele liefdevolle en compassievolle wijze geschreven, hierdoor leest het boek enorm prettig weg, weet het verhaal je te raken en is het ook enorm inspirerend. Ik heb veel mooie inzichten en kennis opgedaan die zeker in mijn leven van pas gaan komen.


Het boek is absoluut een goede en mooie aanrader voor iedereen die krachtiger in het leven wilt leren staan. Het boek biedt inspirerende inzichten én bevat goede oefeningen om aan de slag te gaan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page