top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De beste wensen – Tamara Haagmans

Ik kreeg van Tamara Haagmans dit e-book cadeau. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789021045023 | 01 december 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Ik heb al met veel plezier meerdere boeken van Tamara Haagmans gelezen, hierdoor heb ik ook erg veel zin om aan haar nieuwe (kerst) novelle te gaan beginnen. Ik heb het e-book via Instagram gewonnen, dus super bedankt Tamara Haagmans. Op de cover zien we een vrolijke illustratie van een vrouw die haar handen vol heeft met pakjes en kerstverlichting met op de achtergrond een omgevallen kerstboom. Dit kan niets anders dan een leuk en grappig verhaal betekenen.

 

Het verhaal:

Het is een enorme drukte in de speelgoedwinkel. Joy doet wat ze kan, maar Nick, de chagrijnigste klant ooit, probeert haar te overtuigen dat kerst leuk is. Het is 24 december en Joy heeft een gruwelijke hekel aan kerst en dat is niet handig als je in een speelgoedwinkel werkt. Na een hectische dag moet Joy naar het Secret Santa-feest van haar zus. Joy probeert de schijn op te houden, maar tot overmaat van ramp is die vervelende klant, Nick, een bekende van haar zus en zwager. Kan kerst werkelijk nog erger worden? Toch blijken ze ook een klik te hebben. Nick doet er alles aan om Joy te overtuigen dat kerst niet zo vreselijk is als dat ze beweert. Zit Joy hierop te wachten? En zal het Nick lukken om Joy in de kerststemming te krijgen?

 

Mijn ervaring:

Tamara Haagmans weet weer een ontzettend leuk, mooi en grappig verhaal neer te zetten. Ik vind het onwijs mooi hoe ze het voor elkaar krijgt om toch ook heftige gebeurtenissen in een verhaal te verwerken, zonder dat het zwaar wordt. Mede door haar vlotte, luchtige en levendige schrijfstijl die bruist van de humor, weet ze hiermee een mooi en goed verhaal neer te zetten.


Het personage Joy is leuk en redelijk doorsnee neergezet. Hierdoor kan je je als lezer gemakkelijk in Joy verplaatsen en met haar mee de verhaallijn in gaan. Ook Nick neergezet als redelijk doorsnee man. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik in het begin wat moeite had met zijn gedrag als klant. Daarna paste hij perfect in de leuke en sprankelende verhaallijn.


Het verhaal heeft een leuke opbouw en het is mooi hoe beide personages zich gedurende het verhaal zich steeds meer naar elkaar openstellen en daardoor beetje bij beetje meer over hen persoonlijk en de gebeurtenissen worden onthuld. Hierdoor blijft je als lezer geboeid en nieuwsgierig tot het einde. Met een op en top feelgood einde sluit Tamara Haagmans het verhaal af.


De beste wensen is een leuke en mooie feelgood, die je vlot en gemakkelijk tussendoor leest en je ook nog eens in de kerststemming brengt. Het zijn redelijk doorsnee personages zodat je gemakkelijk met je mee gaat. Tot aan het einde weet Tamara je nieuwsgierig te houden naar de onthullingen over het verleden van beide personages. Erg leuk!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page