top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De energetica van Voice Dialogue – Robert Stamboliev

Ik werd gelijk nieuwsgierig door de titel van dit boek. Van Uitgeverij Ankhhermes ook nog eens de kans krijg het boek te lezen en te recenseren, kan ik deze kans niet aan me voorbij laten gaan. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789020219708 | 19 april 2023 | 224 pagina's Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €22,50


Voor het lezen:

De opvallende en uitnodigende cover maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. De verschillende gestileerde gezichten die over elkaar heen vallen in rood, roze, wit en zwart vormen een sterk contrast. De titel komt door de achtergrond van het witte gezicht goed naar voren. Ik verwacht een boek waarbij ik een hoop ga leren over de automatische gedachten waarmee ik me onbewust identificeer en deze door middel van het werkboek dat erbij inbegrepen is ga leren om stappen te maken dit te veranderen. Hoe dan ook, ik hoop op mooie inzichten en een hoop kennis op te doen.

 

Het verhaal:

Pas de principes van Voice Dialog toe in je leven en ervaar meer levensgeluk.

Veelal handelen en denken we op de automatische piloot en identificeren we ons met allerlei gedachten en ideeën die niet van jou zijn. Hierdoor loopt het leven anders dan verwacht. Door middel van energiewerk van Robert Stamboliev en zijn Voice Dialogue methode kan je uit deze 'slaap' ontwaken en je bevrijden uit de conditioneringen die je leven belemmeren. Door middel van het werkboek kan je ook zelf direct aan de slag.

 

Mijn ervaring:

Robert Stamboliev schrijft enorm helder en duidelijk, hierdoor leest het boek, met de soms best wat ingewikkelde materie, toch enorm fijn en prettig weg. Daarbij is het boek enorm fijn vormgegeven en kent het een hele heldere opbouw en structuur. In de bijlage is nog een verklarende woordenlijst toegevoegd die nog meer opheldering geeft.


Hij begint met een introductie waarin hij helder uitlegt hoe Voice Dialogue werkt en wat je ermee kan bereiken. Zeker omdat dit voor mij nog compleet onbekend is, was dit enorm fijn en leerzaam om te lezen. Vervolgens duikt hij dieper in de materie en leert hij je een hoop over de energie vanuit verschillende invalshoeken en de energetica van Voice Dialogue. Hier gingen echt mijn ogen open, er waren zoveel elementen waar ik niet eerder bij had stilgestaan. Deze inzichten en kennis waren enorm leerzaam.


Vervolgens vertaalde hij de kennis van Voice Dialogue naar de praktijk. Hij legt dit enorm helder en duidelijk uit, wel vroeg ik me af hoe je als begeleider bepaalde dingen moest weten en/of voelen. Dit is alleen iets wat je als beginner niet alleen kan doen. Wel wist hij, met praktijkvoorbeelden, enorm duidelijk te maken hoe het werd aangepakt en welke resultaten er bereikt kunnen worden met deze techniek. Ook zijn deel over transformatie is erg inspirerend en verschillende praktijkvoorbeelden laten me ook echt verbazen over wat er mogelijk is.


Het laatste deel komen de praktische handvatten en de oefeningen aan bod. Het is enorm leuk dat er uiteenlopende oefeningen zijn met mindfulness, schrijfoefeningen, een dromendagboek bijhouden, je polariteit en archetypes onderzoeken. De oefeningen zijn helder beschreven, enorm leuk om te doen en geven enorm veel persoonlijk inzicht. Dit gedeelte sprak me persoonlijk het meeste aan.


De energetica van Voice Dialogue is super interessante materie en dit boek heeft me een hoop bijgeleerd over wat dit precies is en wat je door middel van deze techniek aan doorbraken op persoonlijk gebied kan maken. Voor echte grote doorbraken heb je wel een gespecialiseerde trainer nodig die je in dit proces ondersteunt. Toch bevat het boek ook enorm veel heldere, leuke en uiteenlopende oefeningen om jezelf beter te leren kennen en meer zelfinzicht te krijgen. Een leerzaam en super interessant boek. Zeker een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page