top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De gruweltoren 3 – Tom Thys

Ik kreeg van Uitgeverij Zilverspoor de kans ook het derde deel van deze veelbelovende jeugdthriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463084932 | 03 augustus 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Zilverspoor | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste en tweede deel, sta ik te popelen om verder te gaan genieten van de avonturen van Kaat en Gideon. Wat gaan ze ditmaal voor heerlijke spannende horror avonturen beleven. Ik heb na de eerste twee delen hele hoge verwachtingen. De cover sluit prachtig aan op de twee voorgaande delen, ditmaal in groentinten.

 

Het verhaal:

Kaat heeft een plan, ze heeft geen zin om naar school te gaan, dus zorgt ze ervoor dat ze moet overgeven. Kaat heeft alleen de verkeerde dag uitgekozen om te spijbelen. De dikke, grijze mist maakt de buitenwereld onzichtbaar en dan verschijnt er een onheilspellende smiley. Het blijkt de grijns van Bobbie Blaffer. Terwijl Kaat dacht voorgoed verlost te zijn van de krankzinnige tweelingbroer van Klijf, haar favoriete schrijver. Er zit maar één ding op, terugkeren naar de Gruweltoren.

 

Mijn ervaring: Het avontuur van Kaat en Gideon wordt op prachtige wijze vervolgd. Mocht je de voorgaande delen niet gelezen hebben, dan is dat op zich geen probleem, want het is een nieuwe verhaallijn. Toch raad ik je aan, ook voorgaande delen te lezen, want ze zijn onwijs leuk en spannend. Tom Thys heeft een enorm levendige, fantasierijke en vlotte schrijfstijl. Daarbij houdt hij enorm goed rekening met de jeugdige lezertjes in zijn woordgebruik en zinsbouw. En verrijkt hij het spannende en huiveringwekkende avontuur met veel humor en onwijs grappige uitspraken. Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken, wat ook het leesgemak bevordert.


De geest van Bobbie Blaffer duikt opnieuw op en dus zetten Kaat en Gideon alles op alles om hem te stoppen. Dit zorgt voor een nieuw, spannend en fantasierijk avontuur. Het is wederom een verrassend, origineel en spannend en bij tijden zelfs een huiveringwekkend avontuur. Ook in dit deel wordt het spannende avontuur afgewisseld met korte horrorverhalen die tussendoor de spanning nog meer verhogen. De spanning wordt gedurende het verhaal goed opgebouwd en door de onverwachte wendingen en gebeurtenissen weet Tom Thys je tot het einde toe te boeien met zijn indrukwekkende verhaal. Met een prachtig plot eindigt ook het derde deel weer op mooie wijze.

De gruweltoren 3, is een verrassend, origineel en wederom heerlijk huiveringwekkend en spannend avontuur. Voor lezers (vanaf ongeveer 10 jaar) die van spannende horrorverhalen houden, is deze serie absoluut een aanrader. Het is heerlijk levendig, vlot en met veel humor geschreven. Het boek kan losstaand gelezen worden, maar is nog leuker in een serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page