top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De high 5 gewoonte – Mel Robbins

Ik was super nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Mel Robbins. Zeker na het lezen van De 5 seconderegel. Ik kreeg van Kosmos Uitgevers een recensie-exemplaar. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789021590615 | Druk: 1 | april 2022 | 272 pagina's | Kosmos Uitgevers


Voor het lezen:

Ik was super nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Mel Robbins. Zeker na het lezen van De 5 seconderegel. Ik kreeg van Kosmos Uitgevers een recensie-exemplaar. Super bedankt! De cover sluit echt perfect aan op de cover van De 5 seconderegel. Het is een hele duidelijke en minimalistische vormgeving die echt perfect bij Mel Robbins en haar methodes past. Haar ideeën zijn helemaal niet ingewikkeld maar super eenvoudig en toegankelijk.

 

Het verhaal:

Hoe kan je van geloven in jezelf een gewoonte maken? Mel Robbins vertelt er in dit boek alles over. Ook haalt ze wetenschappelijke feiten boven tafel waarom dat het realiseerbaar is. Hierdoor kan je vol vertrouwen werken aan het realiseren van jouw doelen en dromen. Een eenvoudige maar geweldige tool die je zelfvertrouwen, geluk en resultaten de boost geeft waar je altijd al naar op zoek was.

 

Mijn ervaring:

De methodes van Mel Robbins zijn eenvoudig, toegankelijk en voor iedereen die echt wil realiseerbaar. Vanaf de eerste bladzijde spat de energie, het enthousiasme en de positiviteit je tegemoet. Ook al is het soms wel erg Amerikaans, ik kan niet ontkennen dat haar enthousiasme en positiviteit aanstekelijk werken.


Het boek heeft een hele heldere opbouw. Waarbij Mel Robbins begint met waarom jij een High-5 leven verdient. Hierdoor kan je niet anders dan instemmen en sta je open voor alle informatie die daarna volgt. Het is erg fijn dat Mel Robbins haar high-5 gewoontes weet te onderbouwen met wetenschappelijke feiten. Ze brengt dit simpel en helder, door duidelijke voorbeelden te geven, hierdoor is het voor iedereen te begrijpen. Daarnaast brengt Mel Robbins ook persoonlijke voorbeelden ter sprake, waardoor het verhaal ook een persoonlijke twist krijgt. Deze mix zorgt dat het boek prettig leesbaar blijft en zie je gelijk de toepasbaarheid in je eigen leven.


Tijdens het lezen ben ik ook gelijk met de oefeningen aan de slag gegaan, en inderdaad, de oefeningen werken. Wel moet ik zeggen dat de spiegeloefening in het begin erg ongemakkelijk voelde. Maar binnen een week merkte ik een verschil en stond ik met een lach voor de spiegel. Wel is het natuurlijk, zoals met ieder andere methode, volhouden is de key!


Ik heb onwijs genoten van het enthousiaste, positieve en inspirerende boek van Mel Robbins. Dit boek vind ik persoonlijk beter dan haar eerste besteller De 5 seconderegel. Ondanks dat het af en toe naar mijn mening iets te Amerikaans was, is het echt een leuk boek en is het een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page