top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De horzel – Marc Raabe

Eindelijk kan ik dan gaan genieten van het derde deel van deze fantastische schrijver!

Nederlands | Paperback | 9789400514034 | Druk: 1 | juni 2022 | 464 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Sleutel 17 en Kamer 19 ben ik inmiddels echt fan van het schrijverstalent van Marc Raabe. Ik keek dan ook enorm uit naar het veelbelovende derde deel van de Tom Babylon serie. Eindelijk wist ik het boek dan in mijn bibliotheek te bemachtigen en kon ik er eindelijk aan geloven. Doordat ik zo van de voorgaande delen genoten heb, heb ik hoge verwachtingen van dit derde deel.

 

Het verhaal:

‘I love you all!’

Brad Galloways oerkreet weerkaatst door het Olympiapark in Berlijn en wordt beantwoord door de 22.000 fans die zich daar verzameld hebben. Op dat moment betreedt een onbekende vrouw het podium en overhandigt de verbaasde rockster een envelop. Niemand kan dan vermoeden dat een dag later Galloways leeggebloede lichaam zal worden gevonden, vastgeketend aan zijn bed in een pension.


Rechercheur Tom Babylon wordt op de zaak gezet en gaat samen met psychologe Sita Johanns op onderzoek uit. De moord blijkt te maken te hebben met een dertig jaar oude ontvoeringszaak. Het spoor leidt naar een vrouw die ooit moest kiezen tussen twee mannen die allebei bereid waren over lijken te gaan…

 

Mijn ervaring:

Door het heftige begin van het verhaal, kan je niet anders dan in het verhaal worden meegezogen. Marc Raabe heeft een hele vlotte, toegankelijke en levendige schrijfstijl. Hierdoor zie je het verhaal voor je ogen afspelen.


De verhaallijn is wederom origineel en verrassend. De meeste karakters zijn inmiddels bekenden omdat ze ook in de voorgaande delen deel namen aan de verhaallijnen, toch is het boek prima zonder de eerdere twee delen te lezen. Marc Raabe weet naast een geweldige verhaallijn ook veel diepgang in zijn verhalen te brengen, door de Duitse historie en de Duitse omgeving hier goed bij te betrekken. Hij weet op de juiste momenten goed in detail te treden, maar juist op zo'n manier dat het interessant is en niet dat het teveel informatie wordt. Het verhaal neemt enorm veel wendingen en het is ook erg leuk dat je buiten de spannende verhaallijn met Tom Babylon mee puzzelt aan de moordzaak. Het plot was verrassend, krachtig en zat enorm goed in elkaar.


De karakters krijgen door de opeenvolging van de verschillende delen voor mij steeds meer diepgang en je ziet ze ook goed evolueren. Dit maakt het voor mij ook echt een enorme sterke en goede serie. Nadat we in Kamer 19 wat meer in gingen op zijn collega Sita, staat in dit deel Tom en zijn vrouw Anne centraal. Hierdoor leer je de verschillende karakters ook steeds beter kennen.


Wat een geweldige verhaallijn heeft Marc Raabe ook deze keer weer neer weten te zetten. Hij heeft mijn hoge verwachtingen meer dan waar gemaakt. Voor iedere thriller-lezer die in is voor een verhaal met diepgang, veel spanning en mooie details, dan is deze serie van Marc Raabe absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page