top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy & Arthur Japin

Dit boek stond al enorm lang op mijn verlanglijstje. Ik kreeg het boek cadeau van mijn buurman, dus ik was enorm blij.

Nederlands | Hardcover | 9789026623844 | Druk: 26 | maart 2020 | 128 pagina's | Uitgeverij Kokboekencentrum Jeugd


Voor het lezen:

Alleen al de cover vind ik geweldig. De illustratie en de typografie is heel authentiek en uniek die een enorme aantrekkingskracht op me hebben.

 

Beschrijving:

'De jongen, de mol, de vos en het paard', is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn.


Door middel van poëtische teksten en vele illustraties volgen we de jongen op zijn weg met hele bijzondere vriendschappen met verschillende dieren. De lessen die ze leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

 

Conclusie:

Het is absoluut een boek dat je weet te raken en aan het denken zet. Het verhaal is echt voor alle leeftijden geschikt. Of je nu 8 of 80 bent. Het verhaal leest heerlijk weg en heeft echt een heerlijk ritme. De zinnen zijn poëtisch en hebben een prachtig ritme. Het verhaal brengt je zoveel mooie en bijzondere inzichten en zeker in combinatie met de prachtige tekeningen die de teksten versterken. Het is bewonderenswaardig dat de teksten ook een vleugje humor en luchtigheid hebben, zoals de mol die dol is op taartjes.


Het is een boek dat je in 1 adem uitleest, maar ook een boek dat ik zeker in de toekomst nog veel vaker zal openen. Dit boek is echt een pareltje.

Ook de illustraties zijn zo verschrikkelijk mooi om naar te kijken, dat je kan blijven kijken.

Het is een boek van troost en plezier en mij heeft het in mijn hart weten te raken.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page