top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

Deze feelgood klonk zo veelbelovend en ziet er zo prachtig uit dat ik het boek moest lezen. Van LS Amsterdam kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren.

Nederlands | Paperback | 9789024590261 | 19 september 2023 | 336 pagina's Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs 21,99


Voor het lezen:

Van LS Amsterdam kreeg ik de vraag of ik de hernieuwde versie van De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wilde lezen en recenseren. Aangezien dit boek al een jaar op mijn verlanglijstje stond hoefde ik daar geen seconde over te twijfelen. Ik ben dol op de schrijfstijl van Jenny Colgan, dus ik heb hoge verwachtingen. Daarbij spreekt de prachtige cover die een over de top feelgood kerst gehalte uitstraalt me enorm aan. Hierdoor kan ik niets anders dan goede verwachtingen hebben. Hoogste tijd om nu al in de kerststemming te komen.

 

Het verhaal: Het zit Carmen even allemaal niet mee, het warenhuis waar ze werkt kondigt net voor Kerstmis aan de deuren voorgoed te sluiten. Haar moeder en zus regelen een oplossing, waardoor Carmen met tegenzin bij haar zus in Edinburgh intrekt om daar aan de slag te gaan in een kleine boekhandel. De winkel heeft betere tijden gekend en wordt met sluiten bedreigd. Tenzij Carmen het tij kan keren. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich betoveren door de besneeuwde straten en de charme van de ouderwetse boekwinkel. Dan weet ze ook nog een sterauteur te strikken om boeken te komen signeren. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

 

Conclusie:

Met een proloog waarin de huidige situatie van Carmen op een heerlijke vlotte, levendige en luchtige wijze wordt beschreven met de nodige humor weet Jenny Colgan me direct weer een van haar heerlijke verhalen in te trekken. Door haar natuurlijke schrijfstijl lezen haar boeken enorm gemakkelijk en fijn, daarbij kan ik de humor van Jenny Colgan enorm waarderen. Het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief die voor het het grootste gedeelte het verhaal van Carmen volgt. Carmen is erg goed neergezet en ook de andere personages als Idra, Sofia, Mr Credie, Pippa, Phoebe, Jack, Mrs Marsh, Blair, Skylar en Oke of unieke en sterke wijze neergezet. Het zijn allemaal leuke typetjes die allemaal iets eigens hebben, waardoor het een natuurlijk en realistisch totaal vormt. Het verhaal heeft een heerlijke, leuke en originele verhaallijn. Ik vind het erg leuk dat het verhaal meerdere verhaallijnen heeft waardoor het erg realistisch en natuurlijk is. We volgen het verhaal over de boekwinkel, de liefdesrelatie van Carmen, de familiesituatie van Carmen en Sofia, ook vind ik tegen het einde de diepgang over het verleden van Mr Credie nog een mooie toevoeging al had dat iets uitgebreider mogen zijn. Het verhaal is een op en top feelgood verhaal met heerlijke ups en downs waar je compleet van in de kerststemming komt. Er zitten heerlijke en leuke wendingen in de verhaallijn, waarvan je er een aantal niet ziet aankomen. Wel vind ik dat tegen het einde te snel de eindjes aan elkaar geknoopt worden, van mij had dit iets meer tijd mogen krijgen. Het verhaal rond op heerlijke wijze af en sluit je het boek af met een heerlijk en goed gevoel,zoals je van een feelgood kan en mag verwachten. De kerstboekwinkel is een heerlijke, mooie en super leuke feelgood waar je compleet van in de kerststemming komt. De verschillende personages zijn op unieke en realistische wijze neergezet. Daarbij is het verhaal erg levendig, vlot en luchtig geschreven waardoor het gemakkelijk en fijn leest. Ook aan humor is geen gebrek. Het verhaal heeft niet enorm veel diepgang maar wel een brede verhaallijn van verschillende dingen die spelen en lopen, hierdoor is het een realistisch en goed verhaal. Ik heb mega genoten en ik ben nu helemaal in de kerststemming!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page