top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kracht van onverdeelde aandacht – Dandapani

Het onderwerp wist gelijk mijn interesse te wekken, mijn aandacht is enorm snel afgeleid. Dus hier wil ik meer over weten en leren! Lev. uitgevers bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789400514607 | 09 november 2022 | 400 pagina's | Lev. Uitgevers | Prijs €25,99


Voor het lezen:

Een boek die me gaat laten zien en leren hoe ik met aandacht kan leren leven en daarmee minder stress, angst, paniek en zorgen ga ervaren in mijn leven, dat is veelbelovend en iets wat gelijk mijn aandacht en interesse wekt. Van Lev. uitgevers kreeg ik de kans dit boek te lezen en recenseren. Dank je wel. De cover is een zelfportret van Dandapani te zien, hij straalt rust en liefde uit, dus precies waar ik naar op zoek ben. Ik ben enorm nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Dandapani gaat je in dit boek laten zien hoe je met aandacht kan leven. Hierdoor kan je problemen als angst, stress, paniek, zorgen en een gevoel van ongeluk achter je laten. Dandapani leefden 10 jaar in een klooster lang als monnik, hier leerde hij de schat en waarde van concentratie. In dit praktische boek legt hij uit hoe ook jij deze blijvende verandering kan creëren. Hierdoor stijgt je productiviteit, verbeteren je relaties en mentale gezondheid. Hierdoor heb je meer aandacht om je dromen te verwezenlijken en zal je meer geluk ervaren.

 

Mijn ervaring:

Wat me gelijk opvalt bij het leven dit boek, is dat het boek op een erg toegankelijke en prettige manier geschreven is. Het boek leest hierdoor gemakkelijk en zonder problemen, waardoor je goed in het verhaal van Dandapani op kan gaan. Zijn verhaal is een combinatie van zijn persoonlijke verhaal, soms wat persoonlijke verhalen van anderen, wijze lessen en praktische oefeningen en inzichten.


Het verhaal is ook enorm prettig vormgegeven en het verhaal is opgedeeld in veel alinea's en paragrafen waardoor dat je goed overzicht houdt. Dandapani verwoordt zijn verhaal helder en krachtig, waardoor hij niet afdwaalt maar echt bij de kern blijft. Dit is echt een pluspunt. Door de combinatie van zijn persoonlijke verhaal, levenslessen, inzichten en praktische oefeningen is het boek niet zwaar of zweverig en is het ook echt een boek waarmee je uit de voeten kan.

Daarnaast heeft het boek me vele eye-openers gebracht en mooie inzichten gegeven. Ook met de oefeningen die erg duidelijk en goed uit te voeren zijn ervaar ik zelf al direct resultaat. Natuurlijk is het trainen van met aandacht leven niet iets wat je in een dag beheerst, maar met dit boek heb ik een mooie stap gezet naar een aandachtiger leven.


Dit boek is absoluut een aanrader voor iedereen die met meer aandacht wil leren leven en open staat om zichzelf te ontwikkelen. Door middel van mooie inzichten, praktische kennis en een helder en toegankelijk verhaal heeft Dandapani mij te weten overtuigen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page