top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De mooiste van het land – Tamara Haagmans

Ik heb inmiddels al meerdere boeken van Tamara Haagmans gelezen, dus ik kon ook niet wachten om met haar nieuwe serie kennis te maken. Tamara en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff onwijs bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | E-book | 9789021030647 | Druk: 1 | maart 2022 | Adobe ePub | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen:

Ik heb al meerdere boeken van Tamara gelezen en allemaal met enorm veel plezier. Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar nieuwe Sprookjes bestaan-serie. Ik hou ook enorm van sprookjes, dus ook dat zit helemaal goed. Ik weet niet echt precies wat ik bij de combinatie van deze twee beide dingen moet en of kan verwachten, maar ik hoop op een heerlijk vlot en goed verhaal zoals ik van Tamara gewend ben.

 

Het verhaal:

Het eerste deel in de Sprookjes bestaan-serie.

We volgen Noa die als prinses werkt in Lang en Gelukkig land. Ze vind haar baan geweldig en het is voor haar een droom die in vervulling gaat. Ze woont sinds kort ook in een van de appartementen op het park, waardoor ze ook heerlijk van haar eigen plekje kan genieten en niet meer bij haar stoefmoeder hoeft te wonen. Wanneer ze op een dag thuis komt loopt ze een verhitte en boze collega Ralf tegen het lijf, hij blijkt ruzie te hebben. Noa heeft stiekem een oogje op deze knappe collega. Ralf blijkt om onderdak gelegen te zitten, Noa aarzelt geen moment en biedt haar bank aan, maar is dit wel een goed idee...?

 

Mijn ervaring:

Een heerlijk, verrassend en origineel kortverhaal.


Tamara Haagmans schrijft heerlijk vlot en krachtig en vol emotie. Wel had ik het eerste hoofdstuk nodig om lekker in het verhaal te komen, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat was er ook echt geen stoppen meer aan. Ze weet gedurende het verhaal perfect te switchen tussen beschrijving van de situatie en omgeving en de dialogen, waardoor het verhaal heel levendig is. De verhaallijn heeft een goede opbouw. Naarmate je je dieper in het verhaal verliest wil je ook enorm graag weten wat de ontknoping zal brengen en hoe het verhaal gaat eindigen.


Het is een origineel, heerlijk en bijzonder verhaal. Door de mix van een feelgood met sprookjes verhalen is het eerste deel een verrassend en uniek verhaal geworden. Maar het is en blijft een feelgood, een verhaal met een lach en traan en een spetterend en mooi einde.


Ik heb genoten van het eerste deel van deze nieuwe Sprookjes bestaan-serie van Tamara en ik kan dan ook niet wachten om de andere delen te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page