top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De niet zo gewone Raven – Marjo de Vroed

Ik kreeg van Hamley Books een recensie-exemplaar van dit veelbelovende jeugdboek, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464945119 | 20 maart 2024 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs 8,99


Voor het lezen:

Ik heb al met veel plezier Het donkere visioen en De gevaarlijke strijd van Marjo de Vroed gelezen. Hierdoor heb ik goede en hoge verwachtingen van dit nieuwe boek van haar. Het boek heeft een vrolijke en leuke illustratieve cover. Hij is lekker opvallend door de paarse kleur met de gekke roze bus waarin silhouetten van mensen zijn.

 

Het verhaal:

De familie van Raven beschikt over bijzondere gaven, ze kunnen namelijk veranderen in fabelfiguren. Ook haar beste vriend Joris, weet hier niets van. Zal ze het voor hem geheim kunnen houden met haar ontvlambare oma en de hongerige vampier oom? De dag dat Raven gaat veranderen komt steeds dichterbij. Raven is bang dat dit ten koste gaat van hun vriendschap. De familie besluit dat een vakantie de perfecte oplossing is om ongezien te kunnen transformeren, totdat Joris onverwachts mee gaat. Haar familie probeert Joris te overtuigen dat ze echt normale mensen zijn... zal het hen lukken?

 

Mijn ervaring:

Marjo de Vroed heeft een heerlijk vlotte, levendige en fantasierijke schrijfstijl. Daarbij houdt ze in het jeugdboek goed rekening met de jeugdige lezertjes in woordkeuze en zinsgebruik. Het verhaal leest erg gemakkelijk en fijn weg en is opgedeeld in korte hoofdstukken.


We volgen het verhaal van de twaalfjarige Raven, die op het punt staat haar dertienjarige verjaardag te vieren. Op deze dag zal ze voor het eerst transformeren in een fabeldier. De jeugdige lezertjes kunnen zich gemakkelijk in het leuke spontane en vrolijke meisje verplaatsen en inleven. Ook haar beste vriend Joris is erg leuk neergezet. De bijzondere en vreemde familie van Raven is een erg leuke en fantasierijke aanvulling op het verhaal.


Het verhaal kent een goede opbouw, waarbij Marjo de Vroed start met de hoofdpersonages Raven en Joris goed neer te zetten en hun omgeving te introduceren. Vervolgens gaan ze op vakantie en begint het avontuurlijke, grappige en fantasierijke verhaal. Er zitten ontzettend leuke, grappige en mooie wendingen in de verhaallijn, waardoor stoppen met lezen erg moeilijk is. Met een ontroerend, mooi en sterk plot sluit Marjo de Vroed op geweldige wijze.


Het niet zo gewone leven van Raven is een ontzettend leuk, avontuurlijk en fantasierijk verhaal, waarin de kracht van vriendschap centraal staat. De personages zijn goed neergezet en uitgewerkt en het is echt een verhaal waar je geen genoeg van krijgt. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page