top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De ultieme gids voor perfectionisten – Katherine Schafler

Een boek dat me waarschijnlijk als Uber perfectionist op het lijf geschreven is.

Nederlands | Paperback | 9789024595334 | 30 maart 2023 | 352 pagina's Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Toen ik de aankondiging van dit boek zag, wist ik gelijk dat ik het moest lezen. Ik ben een extreme perfectionist en loop daar vaak op vast. Daarnaast vind ik non-fictie boeken over de psychologie en persoonlijke ontwikkeling enorm interessant en leerzaam. Daarom hoop ik dat ik met dit nieuwe boek ook weer veel kennis, inzichten en handvatten ga opdoen om mijn perfectionisme positiever in te zetten in mijn leven. De cover is voor mij in ieder geval enorm uitnodigend. De vrolijke en felle kleuren met de simpele typografie maken het voor mij een aantrekkelijke cover.

 

Het verhaal:

Omarm jij je perfectionisme? Katherine Schafler geeft met haar boek de nodige handvatten en tips om jouw vorm van perfectionisme voor je te laten werken. Perfectionisme is niets negatiefs, als je het maar op de juiste wijze inzet en benut. Katherine Schafler biedt hiermee een nieuwe aanpak. Ze hanteert vijf soorten perfectionisten: de klassieke, de chaotische, de gedreven, de uitstellende en de Parijse perfectionist. Kom erachter welk type perfectionist jij bent en leer om je perfectionisme voor jou te laten werken in plaats van tegen je. Het boek bevat verhalen van cliënten, wetenschappelijke onderbouwingen, handvatten en mooie inzichten.

 

Mijn ervaring:

Katherine Schafler heeft een krachtige, heldere en open schrijfstijl. Naast haar persoonlijke ervaringen, ervaringen van haar cliënten, wetenschappelijke onderbouwing en mooie inzichten en conclusies die ze weet te trekken. Weet ze een enorm geloofwaardig, betrouwbaar, menselijk en motiverend verhaal te brengen over het positieve van perfectionisme. Na haar motiverende inleiding dat perfectionisme echt als kracht ingezet kan worden, ga je in het eerste hoofdstuk uitzoeken welke van de vijf soorten perfectionisten jij bent. Dit doet ze aan de hand van een test, aangevuld met de nodige uitleg en praktijkvoorbeelden.


In de hoofdstukken die hierop volgen gaat ze je laten inzien hoe je perfectionisme kan waarden, hoe je perfectionisme kan inzetten als balans en oplossing en hoe perfectionisme bij vrouwen wordt gezien, het mentaal welzijn en de ups en downs van perfectionisme, hoe je beter met je perfectionisme om kan gaan en deze nieuwe en betere manieren eigen maken en in je leven integreren. Allemaal aan de hand van de soort perfectionist die jij bent. Hierdoor biedt ze erg concrete en heldere tips en handvatten. Wat ik persoonlijk enorm kon waarderen is dat ze ook het werk van andere psychologen en bekende boeken aanhaalde, zoals Brené Brown en 'Wat is je overkomen?' van Oprah Winfrey. Zeker omdat ik deze al gelezen heb, sloot dit geweldig op elkaar aan.


De ultieme gids voor perfectionisten heeft me enorm veel kennis, duidelijkheid, helderheid en inzichten gegeven hoe ik in de toekomst met mijn soort perfectionisme om kan gaan en hier echt een kracht van kan maken. Door de wetenschappelijke en heldere onderbouwing en de nodige tips en handvatten heb ik er echt het vertrouwen in gekregen dat dit de manier is om met mijn perfectionisme om te gaan. Voor iedere perfectionist een must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page