top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De verborgen wijsheid van spanning, stress zorgen en onzekerheid – Sheryl Paul

Door de inhoud werd ik getriggerd en nieuwsgierig naar het boek. Met de leesclub van Uitgeverij Ankhhermes stond dit boek. Ik besloot ook mee te doen en dit boek te kopen.

Nederlands | Paperback | 9789020217100 | 21 juli 2020 | 272 pagina's Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €23,50


Voor het lezen:

De prachtige paarse cover is door de opvallende kleur direct een eyecatcher voor het oog tussen alle andere boeken. Ik vind de manier waarop de gouden scheuren verwijzen naar spanning, stress, zorgen en onzekerheid mooi verbeeld. De typografie sluit hier goed bij aan. Wel is het een onwijs lange titel, maar die geeft wel direct een beeld van wat ik van het boek kan gaan verwachten. Namelijk dat het me gaat laten zien wat deze signalen van mijn lichaam me vertellen en hoe ik daar het beste naar kan handelen. Ik heb hoge verwachtingen en ik hoop ook een hoop te leren en mooie inzichten te krijgen.

 

Het verhaal:

Hoe kan je het beste omgaan met angst, stress, zorgen, onzekerheid en spanning? Leer deze signalen kennen zodat je ze kan helen. Angst zorgt vaak voor chronisch gepieker, paniekaanvallen, obsessies, dwangneuroses, slapeloosheid of lichamelijke klachten. Ofwel het is een op hol geslagen gevoeligheid. Zorg dat je compassie krijgt voor je angsten. Sheryl Paul laat je zien hoe je met heldere oefeningen tot diepere lagen van angst kan komen en deze kan ontcijferen en helen. Hierdoor hoef je niet langer bang te zijn van je angsten.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is op een hele heldere, toegankelijke en open wijze geschreven. Hierdoor leest het boek erg gemakkelijk en blijft Sheryl Paul voor mij echt bij de essentie van de onderwerpen die in het boek aan bod komen.


Het boek is opgedeeld in drie delen; Wat angst je wilt vertellen, De vier domeinen van het zelf: angst helen vanaf de basis en in deel drie komen relaties aan bod. Ieder deel heeft een hele heldere opbouw en neemt je stap voor stap door het proces van angst herkennen, er naar luisteren en angst helen heen. Gedurende de heldere uitleg van Sheryl Paul komen ook goede oefeningen aan bod die duidelijk stap voor stap uitgelegd worden. De oefeningen zijn veelal mindfulness oefeningen en schrijfoefeningen.


Het is echt een boek dat inspirerend is en me onwijs mooie inzichten geeft, waar ik ook echt iets aan heb en mee kan. Zo zie ik in dat ik een eeuwige zoektocht hou naar antwoorden, maar ik heb ook geleerd hoe heling verloopt, hoe je je leven kan inrichten naar de seizoenen, hoe angst zich manifesteert en het aangaan van je angsten. Hierdoor heeft Sheryl Paul me absoluut met andere ogen naar angst en stress laten kijken. Je lichaam geeft deze signalen namelijk niet voor niets en hoe je hierop reageert en handelt is allesbepalend. De inspirerende citaten aan het begin van ieder hoofdstuk vind ik een rijke en sterke toevoeging.


De verborgen wijsheid van spanning, stress, zorgen en onzekerheid is een super leerzaam, inspirerend en goed boek. Buiten dat Sheryl Paul op hele heldere en toegankelijke wijze uitleg geeft over alles rondom stress en angst, komen er in het boek ook direct goede oefeningen aan bod om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het boek heeft mijn ogen zeker geopend en ik raad iedereen aan die veel stress en angst ervaart dit mooie boek te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page