top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De wereld is mijn thuis – Thich Nhat Hanh

Ik heb zo goed als alle boeken van Thich Nhat Hanh gelezen, maar deze ontbrak nog. Van Uitgeverij ten Have kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789025911607 | 09 februari 2023 | 197 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij ten Have | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik al enorm veel boeken van Thich Nhat Hanh gelezen, maar deze ontbrak nog op mijn lijstje. Met de herdruk van Uitgeverij ten Have kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Voor een biografie vind ik het een enorm mooie en sprekende cover. Een tevreden Thich Nhat Hanh in een bosrijke omgeving. De typografie met de titel is mooi gedaan. Ik heb hoge verwachtingen, aangezien zijn boeken normaal altijd erg leerzaam, inspirerend zijn en veel mooie eyeopeners bevatten.

 

Het verhaal:

De autobiografie van de wereldberoemde boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh. Het boek staat vol persoonlijke herinneringen, verweven met zijn levenslessen. Zijn hele leven hield hij zich bezig met het verspreiden en vernieuwen van boeddhisme. Gedurende de Vietnamoorlog wordt hij verbannen uit zijn vaderland en komt hij uiteindelijk in Frankrijk terecht. Hij reisde de hele wereld over om voor vrede te pleiten.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is op een hele vlotte en heldere manier geschreven. Het zijn hele korte hoofdstukken op chronologische volgorde met gebeurtenissen van Thich Nhat Hanh met daarin een levensles die hij getrokken heeft. De hoofdstukken lezen heerlijk weg, wel moet ik zeggen dat door die korte hoofdstukken en nieuwe gebeurtenissen je niet echt in een verhaal blijft zitten en meegezogen wordt. Het is hierdoor meer een boek waarbij je een paar hoofdstukken leest en deze laat bezinken.


Een aantal van zijn gebeurtenissen en levenslessen kende ik al uit zijn eerdere boeken. Toch is het een bijzonder verhaal, van een bijzondere man, die een bijzondere kijk op de wereld had. Ondanks alles wat hij meemaakte en doorstond, had hij de kracht om voor alles en iedereen mededogen te blijven voelen. Zo ver ben ik persoonlijk nog lang nog niet.

De woorden uit het boek die me het meest zijn bijgebleven zijn;

"Beseffen is je realiseren." "Realisatie is mindfulness."


Het is een bijzonder en lekker lezend boek, waarbij je op chronologische volgorde de gebeurtenissen en levenslessen van Thich Nhat Hanh leest. Ik vond het jammer dat je niet echt in zijn verhaal werd meegezogen, maar dat het bij korte stukken en fragmenten bleef. Toch geeft het boek je mooie inzichten en levenslessen mee.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page