top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Work-Life Revolutie - Mariska Fissette

Bij het zien van dit boek, was direct mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Nederlands | Paperback | 9789021463179 | 20 februari 2024 | 200 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs 22,50


Voor het lezen:

Toen ik de aankondiging van dit boek zag en de flaptekst las, wist ik direct dat ik dit boek moest lezen. Aangezien ik hier op het moment erg mee bezig ben, kan ik de kennis, handvatten en inzichten van Mariska Fissette erg goed gebruiken. Ik hoop dan ook veel te leren.

 

Het verhaal:

Voel jij je ook overweldigd door 'alles wat moet?' Je leven barst uit van de vergaderingen, sociale verplichtingen, vragen, verzoeken en de regels die je jezelf oplegt. Het resultaat: je voelt je gestrest, geleefd en opgebrand. Is dit echt het leven dat je wilt leiden? Met De Work-Life Revolutie ga je aan de slag om bewuste stappen te zetten naar meer rust, betekenis en geluk in je leven en werk. Gedragspsycholoog Mariska Fissette laat je kijken naar de traditionele opvattingen over de werk-privébalans. Deze vormen namelijk één geheel. In dit boek duik je in op de thema's focus, rust, alleen-tijd, perfectionisme, het uiten van emoties, zelfliefde en het vinden van diepere connecties. Ze deelt inspirerende inzichten en praktische tips die je op weg helpen naar geluk in je werk en je leven.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt als ik begin aan dit boek zijn twee dingen. Ten eerste is er ook aan het binnenwerk erg veel aandacht en liefde geschonken aan de vormgeving. Ik kan dit erg waarderen. Wel moet ik zeggen dat het gekozen lettertype aan de kleine kant is, waardoor je daarin geremd wordt in de leessnelheid.


Mariska Fissette heeft een heerlijke vlotte, heldere en toegankelijke schrijfstijl. Het verhaal leest gemakkelijk en fijn en ze weet haar kennis, inzichten, handvatten en persoonlijke verhaal duidelijk en concreet te verwoorden. Wat ik erg goed vind aan het boek is dat Mariska Fissette je stapsgewijs mee neemt door de reis van de Work-Life Revolutie. Ze begint ook met te kijken waar je op dit moment staat en vanuit daaruit je koers en weg te bepalen. Mocht je nog niet weten wat deze weg is, ook daar heeft Mariska Fissette aan gedacht en ze besteed aandacht aan je innerlijke wereld en het volgen van je hart.


Ik vind het erg goed dat Mariska Fissette zich richt op het feit dat ieder mens anders is en hier heeft ze in haar verhaal goed rekening mee gehouden. Ze behandelt in het boek: focus, het belang van rust, alleen-tijd, het uiten van emoties, zelfliefde en verbinding. Gedurende deze stappen biedt Mariska Fissette naast haar kennis, handvatten en inzichten ook QR-code links naar meditaties, waardoor je echt met haar opgedane kennis en inzichten aan de slag kan. Ook biedt ze meerdere oefeningen, zodat er voor iedereen wel iets is wat hem of haar aanspreekt.


De Work-Life Revolutie is een compleet, helder en toegankelijk verhaal van Mariska Fissette die je op weg helpt naar meer geluk in je leven en je werk. Ze neemt je stapsgewijs mee om je leven te bekijken en biedt alle handvatten om direct aan de slag te gaan. Ik vind het echt een goed en compleet boek. Daarom weet ik ook zeker dat ik het boek als naslagwerk ga gebruiken om nog vaker naar terug te pakken. Echt een super inspirerend en leerzaam boek. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


Komentowanie zostało wyłączone.
bottom of page