top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Denk als een monnik – Jay Shetty

Ik zag dit boek langs komen op instagram en het wekte gelijk mijn interesse. Gelukkig had bibliotheek Eindhoven het boek te leen.

Nederlands | Paperback | 9789402705621 | Druk: 1 | september 2020 | 352 pagina's | Uitgeverij HaperCollins


Beschrijving:

Jay Shetty, beschrijft in dit boek de abstracte en diepgaande lessen die hij op deed uit de hindoetraditie en weet ze toepasbaar en helder te maken in het Westerse nu. Op deze manier kan je aan de slag om stress te verminderen, je relaties te verbeteren en je verborgen krachten ontdekken en laten groeien.

Hij is ervan overtuigd dat dit voor iedereen te bereiken is. Leren denken als een monnik. Hij laat ons zien dat het mogelijk is om onze geest te trainen.

 

Voor het lezen:

Ik ben dol op boeken die je persoonlijke ontwikkeling inspireren en motiveren. Ik ben nog niet bekend met Jay Shatty, dus enorm nieuwsgierig naar zijn inzichten en hoe hij het ervaarde om als monnik te gaan leven.


Conclusie:

Wat een heerlijk praktisch, inspirerend, motiverend en actueel boek is dit.

Het boek is opgedeeld in drie delen, die zich weer splitsen in categorieën.

Deel 1: Loslaten ; identiteit - negativiteit - angst - intuïtie - intentie

Deel 2: Groeien ; doel - routine - de geest - ego

Deel 3: Geven ; dankbaarheid - relaties - dienstbaarheid

De schrijfstijl van Jay Shetty is heerlijk vlot en krachtig en toegankelijk, hij weet dingen zo te verwoorden dat het voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar is. Ondanks de indeling van deze delen en categorieën, volgen we ook het persoonlijke leven en de lessen die Jay Shetty leerde gedurende zijn leven tot nu toe. Hierbij stelt hij zich enorm open en kwetsbaar op. Hij haalt mooie quotes en oude verhalen met een boodschap aan die hij perfect weet te combineren met zaken die nu in de maatschappij spelen. Dat vind ik erg sterk gedaan, hierdoor houdt hij een spiritueel onderwerp toch toegankelijk en actueel.


Hij geeft je enorm veel mooie inzichten die je soms echt even moet laten bezinken.

'Het enige wat bij je blijft vanaf het moment dat je geboren wordt tot het moment dat je sterft, is je ademhaling. Je vrienden, je familie, het land waar je woont; het kan allemaal veranderen. Het enige wat bij je blijft, is je eigen adem. Stel', vervolgde de tienjarige monnik, 'dat je gestresst raakt. Wat verandert er dan? Je adem. En als je boos wordt, wat verandert er dan? Je adem. Elke emotie die we ervaren, gaat gepaard met een verandering in de ademhaling. Als je je adem leert sturen en beheersen, kun je jezelf door alle situaties in het leven loodsen.'

Met dit boek krijg je inzichten in jezelf en leer je zien waarom jij zo handelt, hoe je handelt. Vanuit die kennis ga je evalueren en bedenken waar je wel naar toe wilt, om vervolgens de juiste richting in te handelen. Jay Shetty zorgt buiten de nodige inzichten en kennis ook voor de nodige oefeningen waar je gelijk mee aan de slag kan. Aan het einde van het boek volgt ook nog een Vedische persoonlijkheidstest, die ook mooie inzichten geeft. Dit boek is echt een ontdekkingsreis naar jezelf.


Ik kan niets anders oordelen, dan een absolute MUST READ!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page