top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Denk je vrij – Fred Sterk en Sjoerd Swaen

Aangezien ik erg graag met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig ben, was ik direct nieuwsgierig bij het zien van dit boek. Ik kreeg van Kosmos uitgevers een recensie-exemplaar. Bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789021590882 | Druk: 1 | februari 2022 | 192 pagina's | Kosmos uitgevers


Voor het lezen:

Het boek sluit enorm aan bij mijn liefde en interesse voor persoonlijke ontwikkeling. De cover is prachtig. De illustratie met de zwaluw, die symbool staat voor vertrouwen, geluk en liefde past natuurlijk perfect bij het boek. Ook de vrijheid van de vogel die vliegt maakt de titel en het gevoel compleet. Ik hoop en verwacht heel veel mooie, inspirerende en goede inzichten op te doen die mij weer een stap op weg gaan helpen in mijn persoonlijke ontwikkeling.

 

Het verhaal:

Met dit boek ga je inzichten krijgen om de zelfsaboterende gedachtepatronen te doorbreken. Daarin volgt het boek de volgende stappen;

1) Overstijg je gedachten

2) Voed en stimuleer je gedachten

3) Verander je gedachten


Het boek bevat korte, inspirerende hoofdstukken met voorbeelden, lezersbrieven, adviezen, persoonlijke ervaringen en praktijkvoorbeelden waarin wordt getoond hoe je je denkwijze positief kan beïnvloeden. Ook wordt besproken hoe je om kan gaan met stress, onrecht, zelfoffering, piekeren en oordelen. Het boek laat zien dat vrijheid het besef is dat je meer bent dan je probleem, zelfbeeld of negatieve gedachten.

 

Mijn ervaring:

Het is een uitnodigend en mooi boek. Het boek is erg prettig, toegankelijk en vlot is geschreven. Je krijgt direct een positief gevoel als je dit leest. De hoofdstukken zijn erg kort waardoor dat je gemakkelijk meerdere hoofdstukken achter elkaar leest. Ook door de afwisseling tussen interviews, lezersvragen, adviezen, persoonlijke voorbeelden en praktijkvoorbeelden is leuk en zorgt dat je graag verder wilt lezen. Hierdoor wordt wordt het ook niet te zwaar maar blijf je het goede gevoel vasthouden. Aan het einde van ieder hoofdstuk volgt een korte passende gedachte, motivatie of overdenking aansluitend op het gelezen hoofdstuk. Dit is erg leuk, hierdoor kan je wat langer over het net gelezen hoofdstuk nadenken.


Het boek behandelt veel uiteenlopende gedachten, situaties en gevoelens waardoor dat het boek ongetwijfeld voor iedereen mooie eye-openers en inzichten zal brengen, zoals angst en aandacht, vrij stromen, geloven in het goede, ruimte maken. Het is een toegankelijk boek dat je ook gelijk handvatten, tools en tips biedt om dingen aan te pakken.


De schrijvers van het boek zijn beide GZ-psycholoog en psychotherapeut en zijn gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie. Dit is goed te merken, want ze weten duidelijk waar ze het over hebben en brengen hun kennis op toegankelijke wijze.


Na het lezen van dit boek was mijn positieve energie in gang gezet. Voor iedereen die graag meer positieve energie, zelfacceptatie en ontspanning in zijn of haar leven wilt brengen dan is dit boek een hele mooie en inspirerende aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page