top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Dit boek stond al zo ontzettend lang op mijn verlanglijstje, dat ik blij ben dat ik hem eindelijk ga lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789022581124 | Druk: 1 | juni 2017 | 280 pagina's | Uitgeverij Boekerij


Beschrijving:

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

 

Voor het lezen:

Dit boek stond echt al hele lange tijd op mijn verlanglijstje. Dit soort boeken zijn voor mij belangrijk omdat ik hier veel inzichten en wijsheden uit haal. Aangezien ik op dit moment wel wat inspiratie en inzichten kan gebruiken, leek het me een goed idee om eindelijk eens dit boek te gaan lezen.


Conclusie:

Het boek is ingedeeld in 8 categorieën;

  1. Rust

  2. Mindfulness

  3. Passie

  4. Relaties

  5. Liefde

  6. Het leven

  7. De toekomst

  8. Spiritualiteit

Ieder stuk begint met een verhaal van Haemin dat je zeker aan het denken zal zetten over het onderwerp wat in het hoofdstuk aan bod komt. Daarna volgen korte inzichten en wijsheden over het desbetreffende onderwerp. De hoofdstukken worden voorzien van prachtige rustgevende illustraties van Youngcheol Lee, die de prachtige wijsheden en inzichten verrijken.


Ik vond dit een onwijs mooi, prettig, rustgevend en inspirerend boek. Eigenlijk is dit geen boek om 'even' te lenen bij de bibliotheek. Het boek is voor mij zo'n boek dat eigenlijk gewoon in je boekenkast hoort en die je geregeld op een willekeurige bladzijde open slaat en je dan voorziet van mooie inzichten. Dit boek heeft me weten te raken en te inspireren en ik raad het zeker aan om deze wijsheden eens tot je te nemen.


Laat je gedachten positief blijven, want je gedachten worden je woorden. Laat je woorden positief blijven, want je woorden worden je gedrag. Laat je gedrag positief blijven, want je gedrag wordt je gewoonten. Laat je gewoonten positief blijven, want je gewoonten worden je waarden. Laat je waarden positief blijven, want je waarden worden je lot. - Mahatma Gandhi -

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page