top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een feelgood kerst – Maisey Yates

Een heerlijke kerst-feelgood, zeker met deze prachtige cover moest gewoon gelezen worden.

Nederlands | E-book | 9789402561623 | 29 november 2022 | 825 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Boeken met het thema kerst hebben in deze tijd van het jaar absoluut mijn voorkeur. Toen ik zag dan HarperCollins een bundel uitgaf met maar liefst 4 kerst-feelgood verhalen was dat natuurlijk iets wat ik niet kon laten liggen. De cover is absoluut op en top een kerstillustratie. De schrijfsters ken ik alle 4 nog niet, dus ik ga me laten verrassen.

 

Het verhaal:


Match onder de mistletoe - Cara Connelly

Julie Marone heeft een heel bijzonder bedrijf, ze heeft een datingbureau voor stelletjes om hun droomhuis te vinden. Na het overlijden van haar man, heeft ze geen nieuwe liefde meer gevonden. Cody Brown werkt als eerstehulp arts in het ziekenhuis. Al heeft hij alle looks van een cowboy, hij blijkt zelfs van een ranch te komen. Hij houdt vanwege zijn looks vrouwen op afstand, want ze blijken als bosjes voor hem te vallen. Cody besluit Julie te vragen hem te helpen met het vinden van een geschikte woning. Gelijk gaan bij Julie alle alarmbellen af, ze heeft een hele goede reden nooit te gaan daten met een dokter. Cody weet niet wat hij treft, een vrouw die absoluut geen interesse toont. Hierdoor is zijn interesse gewekt. Kan hij Julie veroveren?


Vonken in de sneeuw - Jennifer Snow

Chirug Erika Sheraton leeft voor haar werk. Als ze iets niet wil, dan is het wel vakantie. Toch heeft ze geen keuze en wordt ze door haar baas gedwongen vrij te nemen. Ze pakt haar skispullen en vertrekt naar Alaska, naar de Wild River om haar oude schoolvriendin Cassie op te zoeken. Cassie organiseert daar adventure tochten voor echte durfallen. Ook treft ze daar Cassies broer Reed. Meer dan een vakantieliefde kan het niet worden, want haar carrière staat op één, of zal Reed hier verandering in kunnen brengen?


Flirten met kerst - Jill Shalvis

Cobie Albright heeft een bestseller geschreven, maar sindsdien is ze inspiratieloos. Ze besluit een paar weken voor kerst vakantie te nemen en vertrekt naar San Francisco. Daar gaat ze vrijwel direct kopje onder in de fontein. Gelukkig wordt ze gered door een enorme knappe man genaamd Spencer. Dat brengt haar op een idee, flirten helpt vast tegen een writers block. Maar kan ze hem weer loslaten als haar vakantie erop zit?


Cowboy onder de misltetoe - Maisey Yates

Logan Heath doet niet aan kerst sinds hij zijn familie is kwijt geraakt en brengt deze tijd het liefste alleen door. Zijn goede vriendin Rose Daniels denkt hier anders over. Ze betrekt hem bij haar plan haar zus aan een man te helpen. Niet dat Rose enige ervaring heeft op het liefdesgebied, daarin kan Logan haar van de enige uitleg voorzien. Hij mag de theorie natuurlijk niet in de praktijk brengen, want Rose is namelijk het zusje van zijn beste vriend. Maar een korte kus kan toch geen kwaad?

 

Mijn ervaring:

Match onder de mistletoe - Cara Connelly

De verhaallijn is leuk en origineel. Cara Connelly heeft de personages Julie en Cody goed weten neer te zetten. Doordat je lange tijd niet weet wat de reden van Julie is om met een dokter te willen daten, blijf je lange tijd nieuwsgierig en gespannen. Het plot was enigszins voorspelbaar maar zorgde er wel voor dat je met een heerlijk gevoel het boek dichtsloeg.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


Vonken in de sneeuw - Jennifer Snow

Ook al kan ik me niet helemaal vinden in de leef- en denkwijze van Erika, Jennifer Snow heeft toch het personage weg weten te zetten dat ik er compleet in op kon gaan. Ze heeft een hele vlotte en levendige schrijfstijl. De verhaallijn is leuk, origineel en neemt enorm veel (onverwachte) wendingen waardoor het geen moment verveeld. Ook het feit dat er andere elementen in het verhaal spelen dan alleen de liefde tussen Erika en Cassie zorgt voor een geloofwaardig en goed verhaal. Het einde was misschien wat voorspelbaar maar was wel een heerlijke klapper.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


Flirten met kerst - Jill Shalvis

De verhaallijn is leuk en verrassend. Toch kon ik op een of andere manier niet echt in het verhaal komen en wist het verhaal me niet te raken. Ook vond ik sommige stukjes net een beetje langdradig. Wel zat het verhaal leuk in elkaar en waren de personages goed neergezet.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️


Cowboy onder de misltetoe - Maisey Yates

Dit vond ik het beste verhaal van de bundel. Ik heb van het begin tot het einde van dit verhaal genoten. Het verhaal was origineel en verrassend door de verschillende wendingen die het verhaal iedere keer wist te nemen. Daarnaast blijft ook lange tijd onbekend wat er in Logans hoofd omgaat wat ook de spanning goed opbouwt. Wat het verhaal ook sterk maakte was dat er naast liefde ook een belangrijk element aan familie en vriendschap in zat, waardoor het een veelzijdig verhaal is. Het plot was voorspelbaar maar was wel de kers op de taart in het verhaal.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

Mijn eindwaardering: ❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page