top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een tweede kans voor Missy – Beth Morrey

Ik mocht van Ambo|Anthos dit veelbelovende boek recenseren. Alleen al de cover is enorm uitnodigend en spreekt me enorm aan.


Nederlands | Paperback | 9789026353789 | Druk: 1 | april 2021 | 416 pagina's


Beschrijving:

Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey is een roman die doorspekt is met liefde, verlies en eenzaamheid, maar vooral met hoop. Een aangrijpend maar ook enorm feelgood ‘coming of old age’-verhaal.


Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey gaat over de negenenzeventigjarige Missy Carmichael. Missy’s wereld is tegenwoordig heel klein. Ze heeft verdriet omdat ze nauwelijks nog contact heeft met haar familie. Haar huis is doodstil, op haar voetstappen, het geluid van de radio en het tikken van de klok na. Missy is een mopperkont geworden en ze weet dat ze haar eenzaamheid alleen maar aan zichzelf te danken heeft. Ze verdient ook niet beter, denkt ze, na wat ze gedaan heeft.


Dan ontmoet ze in het park per toeval twee heel verschillende vrouwen en neemt haar leven een onverwachte wending. Er wacht een heel nieuw leven op Missy, maar dan moet ze wel moedig genoeg zijn om haar kansen te grijpen. Is ze met haar negenenzeventig jaar te oud voor een tweede kans?


Een tweede kans voor Missy is een roman die doorspekt is met liefde, verlies en eenzaamheid, maar vooral met hoop. Het is een aangrijpend ‘coming of old age’-verhaal waarin gewone dagen bijzonder worden door de kracht van vriendschap, saamhorigheid en vergiffenis voor jezelf, op welke leeftijd dan ook. Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey is het hoopvolste debuut van 2021!

 

Mijn ervaring:

Je duikt in het leven van de 78 jarige Millicent (Missy) Carmichael. We leren haar kennen als moeilijke, eenzame en verbitterde oude vrouw. Ze mist haar man enorm. Haar zoon met zijn vrouw en hun kind naar de andere kant van de wereld verhuisd en met haar dochter heeft ze ruzie. Ze weet dat ze deze situatie zelf veroorzaakt heeft. Ze weet niet goed hoe ze haar problemen aan moet pakken en op moet lossen. Wanneer ze in het park 2 hele verschillende vrouwen treft begint langzaam haar leven een onvoorstelbare wending te nemen. Missy is zo verbitterd dat ze dit eerst niet toe wil laten, maar stukje bij beetje brokkelt haar harde verbitterde schild zich af en komt er een verrassende en lieve vrouw in haar tevoorschijn.


De eerste paar bladzijde had ik enigszins moeite om me te identificeren met de hoofdpersoon, de oude Missy. Ook het switchen naar het verleden en het nu was wennen, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat kon ik het boek niet meer wegleggen en bleef het verhaal iedere keer verrassende, ontroerende, emotionele en mooie wendingen nemen. Naarmate het verhaal vorderde kreeg ik steeds meer liefde en begrip voor Missy, waardoor ik helemaal graag wilde dat het allemaal goed voor haar zou komen. Naarmate het eind van het boek in zicht kwam kreeg ik een verwachting van de afloop, maar toch wist die me enorm te verrassen en in tranen te brengen. Het boek was door de leeftijd van de hoofdpersoon een verrassend boek, maar ik ben echt enorm enthousiast over dit boek. Hij leest heerlijk weg. Dit boek is absoluut een must-read voor iedereen die van goede romans houdt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page