top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Embodied spiritualiteit – Susan Aposhyan

Ik kreeg dit boek om te recenseren van Uitgeverij Ankhhermes. Super bedankt.

Nederlands | Paperback | 9789020218992 | Druk: 1 | mei 2022 | 224 pagina's | Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Bij het zien van dit boek, dacht ik gelijk "dit klinkt als een boek dat voor mij geschreven is". Ik leef namelijk enorm in mijn hoofd en onderdruk de beleving in mijn lichaam. Het boek vertelt dat het me zal me helpen mijn hart te openen en mijn lichaam te leren voelen. Zo kan ik ontdekken wat er in mijn beweegt. Dit lijkt me een geweldige en mooie uitdaging om aan te gaan. Hier heb ik enorme behoefte aan, dus hopelijk gaat dit boek me hier een handje bij helpen.

De cover straalt kracht uit, maar ook op een bepaalde manier balans en stilte. Ik vind de cover erg aantrekkelijk en uitnodigend. Het sluit erg goed aan bij de inhoud van het boek. Wat ik ook echt een groot pluspunt vind is dat de zijkant van het boek is meegenomen in het design waardoor, als het in mijn kast staat, het nog altijd een mooi en uitnodigend boek is.

 

Het verhaal:

Leer je lichaam te ervaren als een bron van kennis en spirituele groei.

Je begint bij waar je bent, zoals je bent, met wat er op dit moment is. Embodiment laat je zien hoe je door middel van je lichaam een groter bewustzijn hebt van kennis en spirituele groei.

Vaak gebruiken we in deze tijd ons lichaam als een apparaat, die we instructies geven en die we repareren wanneer het niet naar behoeven werkt.

Susan Aposhyan laat je zien hoe je door middel van je hart te openen en je lichaam te voelen, je bewust wordt van wat er in jou beweegt, Op deze manier kan je groeien in spiritualiteit en welzijn. Door middel van inzichten uit verschillende wetenschappelijke, psychologische en spirituele tradities wijst Susan een praktisch pad naar belichaamde spiritualiteit. Het boek bevat veel oefeningen, meditaties, visualisaties die je helpen bij het vinden van jouw weg op dit pad.

 

Mijn ervaring:

Bij het lezen van de inleiding van het boek valt me al op hoe uitnodigend, inspirerend en motiverend het verhaal van Susan is. Het maakt me gelijk enorm nieuwsgierig en enthousiast als er tijdens haar verhaal oefeningen, meditaties en visualisaties aan bod komen zodat je gelijk zelf dingen kan ervaren.


De schrijfstijl van Susan Aposhyan is heel helder en duidelijk. Ook al is het verhaal soms aan de "zweverige" kant, haar boodschap weet ze enorm goed en duidelijk over te brengen. Het verhaal leest erg prettig en de hoofdstukken zijn niet te lang. Ze zijn prettig ingedeeld in alinea's en paragrafen en worden onderbroken met oefeningen, meditaties en visualisaties die zorgen voor een heerlijke balans tussen lezen en bezig zijn.


Het is ook prettig hoe ze je stapje voor stapje mee neemt in het proces van in je lichaam komen en je hart open stellen. Je leert alles in je lichaam waar te nemen en te voelen zodat je er naar kan handelen en leven. Ook biedt ze zo'n grote variatie aan oefeningen dat er altijd wel iets bij je past. Dit doet ze erg goed! Ze weet je ook te motiveren als oefeningen niet gelijk lukken, wat precies de woorden zijn die ik op dat moment nodig heb.


Er zijn 2 dingen die voor mij echt uit het mooie verhaal van Susan Aposhyan springen:

1) Hoe bewuster je wordt voor je inwendige ruimte, hoe meer je oude geconditioneerde structuren kan toelaten om ze te voelen, helen en los te laten.

2) Als je weet wat je wilt en voelt, kan je heldere grenzen met anderen stellen. Zo weet je hoe je je kan verbinden en hoe je je kan scheiden.

Hierdoor ben ik overtuigd en ben ik sindsdien dagelijks haar oefeningen aan het doen.


Het boek is absoluut een aanrader voor iedereen die zich bezig houdt op het pad van spiritualiteit en persoonlijke groei. Het boek zal je zeker inspireren, mooie inzichten geven en een tal van oefeningen bieden om te groeien en je innerlijke kracht te ontwikkelen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page