top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Flow: De stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven – Mark Tuitert

Toen ik de aankondiging van het nieuwe en prachtige boek zag van Mark Tuitert werd ik nieuwsgierig en enthousiast. Van Maven Publishing kreeg ik de kans om het nieuwe boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789493213340 | 30 mei 2023 | 200 pagina's Uitgeverij Maven Publishing | Prijs €21,50


Voor het lezen:

Alleen al de bijzondere en uitnodigende cover weten de interesse voor het boek bij mij te wekken. Het rood met de goudkleurige golf weet mijn aandacht te trekken. Daarbij weet Mark Tuitert met zijn titel Flow en de ondertitel "De stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven" mijn interesse te wekken. Ik ben dol op boeken rondom persoonlijke ontwikkeling en ik weet weinig over de Stoïcijnse mindset, dus ik wil er alles over horen en lezen.

 

Het verhaal:

Een rimpelloos leven bestaat niet, hoe dan ook krijgen we vroeg of laat te maken met tegenslag. Wat je wel kan bepalen is hoe je met deze tegenslag omgaat. Het is de bedoeling dat je als surfer op de golven meebeweegt. Hoe groter de golf, hoe mooier de ervaring. Olympisch kampioen en succesvol ondernemer Mark Tuitert laat je zien hoe je door middel van de stoïcijnse mindset de uitdagingen in het leven aan gaat. Hierdoor blijf je de beste versie van jezelf, kan je gemakkelijker keuzes maken, ga je met vertrouwen het leven tegemoet en volg je je persoonlijke levensfilosofie.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt bij het boek, is dat het niet enkel aan de buitenzijde prachtig is vormgegeven, maar dat de aandacht en de vormgeving ook aan de binnenzijde is doorgetrokken. Hierdoor is het boek alleen al voor het oog een feest om te lezen. Wanneer je het boek openslaat kan je door middel van de QR-code je aanmelden voor de templates van de trainingen die in het boek staan. Zo hoef je niet in het prachtige boek te schrijven. Ik vind dit erg fijn. Het boek is opgedeeld in 10 hoofdstukken, die de 10 lessen vormen om altijd soepel koers te houden. Mark Tuitert schrijft enorm enthousiast, motiverend, helder en toegankelijk. Het verhaal is een combinatie van mythologie over de stoïcijnse oudheid, eigen inzichten en inspirerende sportverhalen van verschillende bekende sporters waaronder ook zijn eigen verhaal. Door deze combinatie leest het verhaal enorm fijn en prettig weg, is het leerzaam, helder en weet hij door de voorbeelden ook gelijk het resultaat in de praktijk te laten zien. Na iedere levensles volgt een training waarbij Mark Tuitert heldere en kritische vragen stelt om inzicht te krijgen in een stoïcijnse mindset die bij jou past. Door de kennis en inzichten die je in het hoofdstuk gelezen hebt, laat Mark je enorm goed over je eigen leven nadenken en over de manier waarop je handelt en met situaties omgaat. Het was erg verhelderend en leerzaam om hier meer inzicht in te krijgen. Voor mij persoonlijk was de les "Focus op het proces" echt een eyeopener en hieraan wil ik echt hard gaan werken. Flow - De stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven is een super inspirerend, leerzaam én prachtig vormgegeven boek. Mark Tuitert weet op enthousiaste, heldere en duidelijke wijze aan de hand van 10 lessen uit te leggen wat een stoïcijnse mindset inhoud en hoe dat je door middel van de training in het boek op zoek gaat naar manieren naar de stoïcijnse mindset die bij jou past. Een enorm mooie aanrader voor iedereen die gemakkelijker over de golven in het leven wil surfen. Absolute must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page