top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Foodtruck on fire – Saskia M.N. Oudshoorn

Ik kreeg van Zomer&Keuning de kans om mee te doen aan de blogtour van het derde deel van de veelbelovende foodtruck-serie.

Nederlands | Paperback | 9789020553642 | 30 augustus 2023 | 304 pagina's Uitgeverij Zomer & Keuning | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Ik sta te stuiteren op het moment dat ik bericht krijg om mee te mogen doen aan de blogtour van het derde deel van deze ongelofelijk leuke en mooie feelgood serie. Foodtruck Fiësta, het eerste deel, en Funky foodtruck, het tweede deel, heb ik ook met veel liefde en plezier mogen lezen en recenseren. Ik hoop dat Saskia M.N. Oudshoorn weer een fantastisch mooi, gaaf en leuk avontuur van een foodtruck gaat neerzetten waarbij ik hopelijk nog een glimp mee krijg van de personages van de vorige foodtruck verhalen. Ik heb hoge verwachtingen. Na een blauwe en rode, is het ditmaal een paarse cover met een illustratie in dezelfde stijl als die van de vorige foodtruck-series. Zo te zien is het ditmaal een verhaal van een vegetarische hapjes foodtruck, iets dat me ook nog eens persoonlijk enorm trekt.

 

Het verhaal:

Het derde en laatste deel van de hilarische en heerlijke Foodtruck-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. De Rotterdamse Sanne date met Rowèn die een patatfoodtruck is begonnen. Maar wanneer Sanne kennis komt maken met de familie van Rowèn, laat broer Marnix haar ook niet koud. Doorgaans weet Sanne precies wat ze wil en heeft ze haar zegje klaar, maar na de ontmoeting met Marnix weet ze het niet meer. Hoe beter ze Marnix leert kennen, hoe meer ze voor hem lijkt te vallen. Wat is de juiste keuze? Springt de vonk echt over of zorgt haar keuze voor de vlam in de pan?

 

Mijn ervaring:

Met het derde en laatste deel, weet Saskia M.N. Oudshoorn me te verrassen met weer een compleet nieuwe, originele en verrassende verhaallijn. Het verhaal is geschreven vanuit Sanne en Marnix. Saskia M.N. Oudshoorn heeft beide personages met enorm veel overtuiging, perfect neergezet en uitgediept. Daarbij vind ik het sterk dat Saskia heeft gekozen voor twee realistische en unieke personages. Sanne een curvy vrouw en Marnix met een bijzonder verleden en geen stereotype persoonlijkheid. Niet enkel Sanne en Marnix maar ook de andere personages zijn geweldig en goed neergezet. Saskia M.N. Oudshoorn heeft absoluut een feelgood schrijfstijl, ze schrijft enorm levendig, luchtig en vlot, waardoor je na de eerste pagina's compleet in het verhaal op gaat en je alles levendig voor je ziet. Daarbij weet ze ook een perfect tempo in de verhaallijn te leggen, waardoor het boek wegleggen bijna onmogelijk is. Het verhaal kent heerlijke humor, veel onverwachte wendingen en gebeurtenissen en heerlijke ups en downs... ofwel, het boek is gewoon een groot feest en avontuur waarvan je van het begin tot het einde geniet. Met een heerlijk op en top feelgood einde sluit deze prachtige serie af. Wat een leuke aanvulling is bij het boek, is dat Saskia M.N. Oudshoorn een playlist heeft gemaakt op Spotify die aansluit op het boek. Zo komen de quotes uit de songteksten terug in het verhaal. Het beluisteren van de playlist in combinatie met het lezen van dit geweldige boek, maakt het feest echt compleet. Foodtruck on fire is het laatste deel van de driedelige foodtruck-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Dit boek kan als alleenstaand gelezen worden, maar geloof me, met het lezen van alle drie de delen, kan je de pret niet op. Dit deel is absoluut mijn favoriete deel van deze ongelooflijk grappige, mooie en geweldige serie. De unieke personages en de originele verhaallijn zorgen ervoor dat je compleet op gaat in dit heerlijke verhaal. Dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page