top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Geen zuivere koffie – Denise Meijer

Ik kreeg van Loft Publishing de kans deze nieuwe feelgood van Denise Meijer te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207870 | 28 juni 2023 | 182 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Ik heb de serie Liefdeslessen van haar met veel plezier gelezen en de feelgood Zondebokken en selfies met veel plezier geluisterd. Hierdoor had ik enorm veel zin om haar nieuwste feelgood te gaan ontdekken. Van Loft Books kreeg ik de kans om het ebook te lezen en te recenseren. Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe verhaal. Wel ben ik erg te spreken over de heerlijke en luchtige schrijfstijl van Denise, dus ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Anne heeft na een heftige relatiebreuk eindelijk haar eigen plekje. Om alles te verwerken bakt ze in haar vrije tijd het liefst appeltaart. Haar baan is ook niet haar droombaan en wanneer ze hoort dat er gereorganiseerd gaat worden, vraagt ze zich af of dit wel is wat ze wil. Ze ziet op de nieuwe koffiezaak een vacature hangen voor een bakker, ze besluit te solliciteren en voor deze nieuwe uitdaging te gaan. Hiermee hoopt ze haar passie met deze baan een nieuw leven in te blazen. John de mysterieuze eigenaar lijkt iets te verbergen, maar wat? Waarom betekenen al die pakketjes die constant bezorgd worden? Heeft Anne wel de juiste keuze gemaakt? Of is het geen zuivere koffie?

 

Mijn ervaring: Het verhaal is geschreven vanuit Anne. Ik vind dat Denise Meijer het personage op heerlijke en realistische wijze heeft neergezet. Het is misschien wel een doorsnee vrouw, maar geen perfecte vrouw met ook zo haar struggles en onzekerheden. Daarbij is het personage goed genoeg uitgediept, waardoor je op heerlijke wijze mee het verhaal van Anne in kan duiken.


Denise Meijer heeft absoluut de schrijfstijl van een feelgood schrijfster. Ze schrijft vlot, luchtig en krachtig en vol gevoel. Hierdoor kan je gemakkelijk en goed in de verhaallijn meegaan en is het niet te zwaar. Ook haar gevoel voor humor is geen gebrek in dit prachtige verhaal.


Het verhaal heeft een heerlijke en leuke verhaallijn. Door de wendingen en gebeurtenissen weet het verhaal je constant te verrassen en blijft het verhaal je boeien. Daarbij vind ik het leuk dat Denise Meijer ditmaal ook wat spanning en sensatie in de verhaallijn heeft gestopt, dat geeft het verhaal zeker wat extra's. Met een heerlijk plot en een op en top feelgood einde, sluit dit prachtige en leuke verhaal af. Daarbij is het appeltaart recept een leuke aanvulling op de verhaallijn.


Geen zuivere koffie is een hele leuke nieuwe feelgood van Denise Meijer. Het verhaal kent enorm leuke wendingen en is zelfs een tikkeltje spannend, wat de verhaallijn echt verrijkt. Het personage Anne, van waaruit het verhaal is geschreven, is sterk en goed weggezet. Met de vlotte, krachtige en luchtige schrijfstijl van Denise Meijer vlieg je met de nodige humor door het heerlijke verhaal en is hij naar mijn mening weer veel te snel uit.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page