top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gelukkig in Clover Cottage – Christie Barlow

Met de LS Leesclub van Ilona lezen we alle drie de delen van deze feelgood serie. Ik vind het onwijs leuk dat ik deel mag nemen aan deze leesclub. Super bedankt Ilona, LS Amsterdam en Zininfeelgood.

Nederlands | Paperback | 9789021037769 | 15 maart 2023 | 288 pagina's Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na het lezen van deel 1, Welkom thuis in Heart Love Lane en deel 2, Geheimen in Floxglove Farm, was ik dol enthousiast dat ik ook gelijk door kon met deel drie van de serie. Deel 2 beviel me beter dan deel 1, dus eigenlijk zijn mijn verwachtingen enorm hoog gespannen nu en hoop ik dat het Christie Barlow lukt om het succes van deel 2 te evenaren. Haar schrijfstijl bevalt me enorm goed. Ze heeft absoluut een op en top feelgood schrijfstijl met soms een over de top maar wel heerlijk zoetsappige gebeurtenissen.

 

Het verhaal:

We volgen ditmaal het verhaal van Allie en Rory Scott, die al enige tijd een relatie hebben. Rory Scott erft het bouwvallige Clover Cottage in Heartcross en Allie ziet dit gelijk als een nieuwe stap en kans in hun relatie om samen aan een toekomst te gaan bouwen. Helaas denkt Rory Scott hier toch wat anders over. Hij houdt van Allie, maar hij heeft ook een grote droom die hij waar wil maken, namelijk wonen en werken in Afrika in een wildreservaat. Hierdoor wil Rory de plannen van Clover Cottage nog even in de ijskast zetten. Dit zet Allie aan het denken, wat zijn eigenlijk haar dromen?

 

Mijn ervaring:

In dit derde deel zijn er weer nieuwe personages van Heartcross die we beter leren kennen en uitgediept worden. Ik vind dit heerlijk, hierdoor leer je langzaam alle bewoners en hun verhalen op een bijzondere en heerlijke manier kennen. In het derde deel volgen we Allie en Rory. In het personage Allie kan ik me persoonlijk wat minder vinden dan in Rory, maar beide personages heeft Christie Barlow enorm goed neergezet en uitgediept waardoor je wel in hun belevingswereld en verhaal op kan gaan.


Christie Barlow is echt een op en top feelgood schrijfster en ook echt uniek. Ze schrijft vlot, krachtig, levendig en met de nodige ups en downs, drama en zoetsappig heden. In het begin moest ik hier wat aan wennen, maar inmiddels kan ik het enorm waarderen. Het is een sterke verhaallijn en wat de verhalen van Christie Barlow ook sterk maken, is de taboe of minder besproken onderwerpen in haar verhaal verwerkt, waardoor ze onder de aandacht komen en ze toch feilloos in het verhaal passen. In dit geval dementie.


Gelukkig in Clover Cottage, is een heerlijk, origineel en mooi derde deel van de serie. Het is een op en top feelgood verhaal. Het is heerlijk vlot en krachtig geschreven en bevat de nodige drama's en zoetsappig heden, maar ook diepgang. Ik vind het bijzonder sterk dat Christie wederom een taboe onderwerp, ditmaal dementie, helemaal passend in het verhaal heeft weten te verwerken. Hierdoor krijgt het verhaal meer dan een simpel feelgood verhaal. Deze serie is absoluut een aanrader om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page