top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Groeimindset – Bart Heuvingh en Tim Koning

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Van Uitgeverij Business Contact kreeg ik dit veelbelovende recensie-exemplaar. Dank je wel

Nederlands | Paperback | 9789047016687 | 29 augustus 2023 | 248 pagina's Uitgeverij Business Contact | Prijs €22,99


Voor het lezen:

De vrolijke cover weet direct mijn aandacht te pakken. Ik ben dol op non-fictie en met name boeken over persoonlijke ontwikkeling. Bij het zien van deze cover met de ondertitel: "Kom los van je vastgeroeste overtuigingen en ontwikkel je talent" kan ik niets anders dan denken.. "Jaaaa, dat wil ik!" Ik ben enorm benieuwd wat ik van het verhaal van Bart Heuvingh en Tim Koning ga leren en welke mooie en nieuwe inzichten ik op ga doen.

 

Het verhaal:

Wil jij meer rust, plezier en vertrouwen in je leven? Met een groeimindset leg je hiermee een goede basis. Tegenwoordig lijkt presteren een must. Hierdoor voel je je snel terneergeslagen en een mislukking. Ook als je het label van 'talent' krijgt, kan je door de druk vastlopen. Het probleem: Een statische mindset. Vergelijk dit met een hand die gesloten is tot een vuist. Leer door middel van een groeimindset je hand te openen en te leven.

 

Mijn ervaring:

Het boek is op enorm vlotte, enthousiaste en concrete wijze geschreven. Het verhaal begint met het persoonlijke verhaal van Bart en Tim en hoe dat ze beiden inzagen dat ze met hun mindset meer uit het leven te halen. Doordat ze direct beginnen met hun persoonlijke verhaal, tonen ze hun menselijke kant en stellen ze zich open en kwetsbaar op waardoor het boek met al hun kennis en inzichten wat daarna volgt een stuk gemakkelijker tot me neem.


Het boek is opgedeeld in drie delen; Begrijpen, Herkennen en Veranderen. Hierdoor nemen Bart en Tim je stap voor stap mee hoe je aan een groeimindset kan werken. Het boek is ook aan de binnenzijde enorm fijn en mooi vormgegeven, hierdoor is het overzichtelijk en is het verhaal prettig leesbaar. Ook de leuke illustraties verrijken en versterken hun verhaal. Ieder deel bestaat uit meerder hoofstukken die een combinatie vormen van wetenschappelijke en goed onderbouwde kennis, praktijkvoorbeelden die sportgericht zijn en het verschil daarin met een gesloten en een open hand. Aan het einde van ieder deel volgt het 'Meer weten' gedeelte, waarin wordt verwezen naar andere boeken, TED Talks, Podcasts en oefeningen.


Het wetenschappelijke verhaal dat enorm toegankelijk, helder en duidelijk is geschreven vind ik de praktijkvoorbeelden op sportgebied een prachtige en duidelijke toevoeging waarmee ze hun verhaal onderbouwen en concreet maken. Aangezien ik zelf ook graag en fanatiek sport, herken ik direct de voorbeelden, gedachten en dingen die ze aanhalen. Soms was het verhaal ook confronterend, maar Bart en Tim lieten me direct zien hoe dat ik in die situatie mijn mindset kan veranderen.


Groeimindset is een super toegankelijk, helder, leerzaam en goed boek om op een leuke wijze aan je groeimindset te werken. Bart en Tim brengen hun verhaal met zoveel enthousiasme dat je niet anders wil dan met je mindset aan de slag te gaan. Het verhaal is een combinatie van wetenschappelijke kennis en inzichten en heldere voorbeelden van sporters. Ze hebben mij enorm veel geleerd en enthousiast gemaakt. Dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page