top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hazlit – Wibo Kosters

Van Godijn Publishing kreeg ik de kans om dit uitnodigende boekje over geluk lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464640946 | 20 maart 2023 |86 pagina's Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €11,99


Voor het lezen:

Dit leuke kleine en opvallende boek met een speelse voorzijde weet direct mijn aandacht te trekken. De cover is spannend door de typografie van de titel en de schrijver die het beeld van de cover vormen. Ik ken Wibo Kosters nog niet, maar het boek maakt me enorm nieuwsgierig naar zijn kijk en visie over geluk.

 

Het verhaal:

Hazlit is op zoek naar geluk. Hij groeit op in een kleine, afgezonderde gemeenschap waarbij ze niet stilstaan bij geluk. Als hij op de radio hoort over geluk, besluit Hazlit de wereld in te trekken om zelf meer te gaan ontdekken over geluk. Hierbij doet hij nieuwe ervaringen en inzichten op. Hij komt in winkelcentra, ziet een tv, kroegen en komt zelfs in aanraking met social media. Zijn reis legt hij vast in een bijzonder verhaal en vertelt hij over de belangrijke en onbelangrijke maar prettige vormen van geluk. Wat maakt Hazlit gelukkig? Hoe kijkt een vreemdeling tegen onze manier van leven aan?

 

Mijn ervaring: Wat me direct opvalt wanneer ik begin met het lezen van deze novelle is de manier van schrijven van Wibo Kosters. Hij heeft duidelijk over zijn woord- en zinskeuze nagedacht en er lijkt in de zinnen van het verhaal een bepaalde cadans te zitten. Soms is het bijna poëtisch. Dit geeft direct sfeer en stijl aan het verhaal, wat het bijzonder en uniek maakt. Het is een mooie, originele en sterke verhaallijn, waarbij Wibo Kosters ons in zijn novelle mee op het avontuur van Hazlit neemt. Hij weet met de juiste intentie van de gekozen woorden je als lezer echt te realiseren hoeveel dingen, waarvan we ons veelal onbewust zijn, enorm blij en dankbaar kunnen en mogen zijn. Hierdoor ga je als lezer ook direct even anders na je leven en de dagelijkse bezigheden kijken. Het boek is hierdoor een eyeopener en eentje die je even tot inkeer en stilte brengt en je weer met nieuwsgierigheid naar de wereld laat kijken. Het is mooi hoe het boek eindigt met het ultieme geluk van Hazlit. Hazlit is een verrassend, mooi en enorm originele novelle. Wibo Kosters heeft een hele unieke, bijna poëtische manier van schrijven, die het verhaal buiten de mooie en originele verhaallijn bijzonder maakt. Het boek geeft je mooie inzichten en laat je echt even stilstaan bij geluk. Een verrassend mooie novelle die je zeker moet lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page