top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het happiness project – Gretchen Rubin

Dit boek was enorm lang geleden dat ik het gelezen had. Toentertijd had boek veel indruk op me gemaakt. Tijd om het boek na 8 jaar eens te herlezen!

Nederlands | Paperback | 9789400506954 | Druk: 1 | september 2015 | 286 pagina's | Lev. Uitgevers


Voor het lezen:

Dit boek was enorm lang geleden dat ik het gelezen had. Toentertijd had boek veel indruk op me gemaakt. Tijd om het boek na 8 jaar eens te herlezen!

 

Het verhaal:

Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?


Heb jij soms het gevoel dat je nog gelukkiger of vrolijker zou kunnen zijn? Dan is dit hét boek voor jou: het doet je lachen én nadenken en staat vol tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan.

 

Mijn ervaring:

De persoonlijke zoektocht van Gretchen op zoek naar meer plezier en geluk.


Het boek begint met een waarom Gretchen tot het besluit kwam dat ze iets wilde ondernemen om meer geluk en plezier in haar leven te creëren. Ze vertelt haar weg naar het stellen van het 12 maanden plan, want jawel iedere maand wil ze zich vestigen op een aandachtspunt waarvan ze denkt dat dat meer plezier en geluk in haar leven zal brengen.


Het is een heel persoonlijk en openhartig verhaal. Gretchen heeft haar verhaal heel vlot en krachtig verwoord en het leest lekker weg. Het is ook erg leuk dat ze laat zien dat ze mens is en dat haar goede voornemens niet altijd lukken en dat sommige dingen waarvan ze dacht dat deze haar geluk zouden vergroten dit juist niet doen. Soms zoekt ze naar hele creatieve manieren om haar plan en ideeën tot uitvoer te brengen.


Ondanks dat Gretchen laat zien dat het haar niet altijd even gemakkelijk af gaat, weet ze je met haar project wel enorm te inspireren om ook zelf met een happiness project aan de slag te gaan.

Hier heeft ze voor de enthousiaste lezers van haar boek al blijkbaar rekening mee gehouden en via haar websites kan je templates downloaden om een stramien te hebben voor je eigen happiness project.


Het is een leuk een inspirerend boek geworden, dat voor iedereen die met persoonlijke ontwikkeling een mooie start en motivatie kan zijn om ook zelf met een happiness project aan de slag te gaan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page