top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het hart van de kapitein – Lorri Dudley

Ik kreeg van KokCentrumboeken en als ambassadeur van Tijdloze liefde de kans deze veelbelovende historische roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789029736183 | 18 april 2024 | 400 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Enorm blij en enthousiast was ik toen het vierde deel van De Caribische eilandenserie op mijn deurmat belandde. Ik heb met veel plezier De ring van de suikerbaron gelezen, aan de andere delen ben ik nog niet toegekomen. De delen zijn los te lezen, omdat er een ander hoofdpersonage centraal staat, wel is er overlap in de personages. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van Pricilla, zeker na het vorige deel.

 

Het verhaal:

Pricilla Middleton besluit zich aan boord van het schip van haar broer te verstoppen om te ontvluchten van de roddelpers. Alleen dan ontdekt ze, voordat ze haar broer kan spreken, dat het schip is uitgevaren en dat de kapitein van het schip iemand anders is dan haar broer. Kapitein Tobias Prescott voert het schip en is de zoon van een beruchte oorlogsheld. Hij is op een belangrijke missie en deze kan hij niet laten dwarsbomen door een versteking. De broer van Pricilla heeft hem immers voor de nodige problemen gezorgd, hij verwacht dat Pricilla geen uitzondering is. Toch weet Pricilla hem enorm te verrassen als hij deze intuïtieve en sterke vrouw leert kennen.

 

Mijn ervaring:

Lorri Dudley heeft zo'n levendige, sfeervolle en meeslepende schrijfstijl, dat als je een van haar boeken leest, je echt met het verhaal wegdroomt en onbezonnen kan genieten. De verhalen lezen lekker vlot en fijn. Ze weet de situatie, omgeving en gebeurtenissen zo te beschrijven dat je je in het Caribische gebied waant en levendig voor je ziet. Ook de personages zijn met veel gevoel en diepgang neergezet.


In dit deel volgen we het verhaal van Pricilla, die ook al in het vorige deel vaak ter sprake kwam. Ik was erg nieuwsgierig geworden na dit personage, dus ik ben erg blij dat Lorri Dudley haar nu verder weet uit te diepen en verhaal geeft. Dit heeft ze op geweldige wijze gedaan. Deze sterke en intuïtieve vrouw is niet snel van haar stuk gebracht en durft ook haar kwetsbare kant te tonen. Ook Tobias Prescott heeft een hele andere en prachtige kant nu we hem in dit deel beter leren kennen. Ik ben echt positief verrast door de prachtige groei die beide personages gedurende het verhaal maken.


Het is sterk, hoe Lorri Dudley ook van dit vierde deel weer een compleet eigen, uniek en origineel verhaal weet te maken. Lorri Dudley weet de scheepsreis, de gebeurtenissen en de problemen die gedurende de reis ontstaan levendig en meeslepend te beschrijven. Daarbij weet ze op de juiste momenten de verhaallijn te verdiepen of juist wat meer het verhaal in zijn totaal te beschrijven. Deze wisseling houdt het verhaal levendig en natuurlijk. Er zitten mooie wendingen en gebeurtenissen in het verhaal, waaronder een aantal die ik echt niet zag aankomen. Zeker niet de plottwist aan het einde, die het verhaal nog even een verrassende wending gaf zag ik niet aankomen. Toch rond het verhaal op prachtige wijze af.


Het hart van de kapitein is een verrassend, origineel en mooi vervolg op de vorige delen van De Caribische eilanden serie. Toch is het boek ook prima losstaand te lezen. We volgen het verhaal van Pricilla een sterke in intuïtieve vrouw en kapitein Tobias die bijzonder goed zijn neergezet. Met de levendige, meeslepende en sfeervolle schrijfstijl van Lorri Dudley ga je op een prachtig meeslepend en romantisch verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page