top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het is zoeken – Annelies Moons

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en liefde en relaties. Uitgeverij Pelckmans super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789463375344 | 07 november 2023 | 256 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €22,00


Voor het lezen:

Ik kreeg van Uitgeverij Pelckmans dit interessante recensie-exemplaar. Ondanks dat ik alles behalve een kinderwens heb, ben ik wel erg benieuwd hoe iemand zoiets ervaart en wat er gedurende het eerste jaar met de baby bij Annelies Moons er in haar leven aan toe gaat en hoe dat ze het beleeft en ervaart.

 

Het verhaal:

Wanneer er grote veranderingen plaatsvinden, grijpen we in deze tijd massaal naar de zoekmachine. Zo ook Annelies Moons. Zij gebruikte nooit eerder Google zo (sub)optimaal als tijdens haar duizend eerste jaren als ouder. Een zoekmachine oordeelt namelijk niet, maar onthoudt wel alle vragen die je stelde. Haar duizend eerste jaren verwerkte ze tot een dagboek over haar ervaring als jonge oude. Schipperend tussen alle details zoekopdrachten en grote zorgen, neemt Annelies je mee over vragen als voeding, relaties, libido, kak (al dan niet fluo), slaap, mild opvoeden, spoed of geen spoed, wespenverdelging, meer kak, snot slangen, schoolkeuzes en waar je organen, zelfbeeld en tijd tijdens al die maanden naartoe gaan. Ze deelt haar belevingen met veel humor en openhartige observaties. Haar conclusie is dan ook: op het internet kan je gemakkelijk de uitersten van het spectrum bepalen en daaruit kies je je eigen weg.

 

Mijn ervaring:

Annelies Moons heeft een enorm openhartige, nuchtere en vlotte schrijfstijl waardoor haar dagboek, dat start vanaf haar zwangerschap tot duizend dagen later, enorm fijn en gemakkelijk leest. Daarbij heeft ze een scherp observatievermogen, haar hart op de tong en een flinke dosis humor. Hierdoor moest ik enorm vaak hardop lachen om haar belevingen en de gebeurtenissen in haar leven.


Haar verhaal volgt de verhaallijn vanaf haar zwangerschap tot aan de duizendste dag daarna. Ze neemt je mee op haar levensreis, de ervaringen en gebeurtenissen die zich in die tijd voordoen en welke (bizarre) zoekopdrachten ze ondertussen op Google deed om de gebeurtenissen te onderzoeken en te ondervragen. Ze spreekt openhartig over haar onzekerheid die het moederschap met zich meebrengt en dat het niet altijd gemakkelijk is met anderen hierover te praten omdat veel mensen direct hun mening klaar hebben staan.

Ik vind het enorm krachtig dat ze ook durft te spreken over al haar gevoelens die haar deze dagen passeren, zoals de eenzaamheid die ervaart, tot haar tepelkloven.

Het is zoeken is een openhartig, eerlijk en nuchter verhaal van Annelies Moons over haar ervaring van haar zwangerschap tot en met de duizendste dag met Hugo in haar leven. Ze deelt de gebeurtenissen en belevingen met een flinke dosis humor. In deze periode was Google haar grote raadgever en steun die haar door al haar vragen en onzekerheden heen hielp. Een erg grappig, leuk en mooi verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page