top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het ligt niet aan jou (of mij) – Clare Dimond

Ik kreeg de kans dit veelbelovende boek van Uitgeverij Samsara te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789493301559 | 17 oktober 2023 | 192 pagina's Uitgeverij Samsara | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Toen ik dit boek zag in de catalogus van Samsara books, wist ik direct dat ik dit boek wilde lezen. Van Samsara Books kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik ben dol op non-fictie en met name boeken rondom persoonlijke ontwikkeling, groei, mindset en liefde. Hierbij sluit dit boek perfect aan. Zeker omdat de boeken van Samsara books veelal een spiritueel tintje hebben, vind ik dat een mooie en sterke toevoeging aan zo'n verhaal. Ik ken Clare Dimond nog niet, maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Iedereen heeft het helaas weleens meegemaakt of ervaren. Je wordt genegeerd, niet gekozen, doodgezwegen, afgedankt of belazerd. Waarschijnlijk deed dat pijn. In Het ligt niet aan jou (of mij) gaat over alle relaties en interacties waar we ons kwetsbaar voelen en afwijzing en uitsluiting kunnen optreden. Hoe zet je op dat soort momenten juist de poort open naar liefde? Volgens Clare Dimond is de werkelijkheid altijd een project van binnenuit. Je krijgt op deze momenten de kans om wonden en verliezen uit het verleden te helen. Reacties als schaamte, onzekerheid, angst en weerstand laten juist zien dat je niet in de realiteit leeft maar het verleden naar boven treedt. Wanneer je dit inziet worden deze reacties doorgangen naar vrijheid, stabiliteit en liefde waarvan je het bestaan niet mogelijk acht.

 

Mijn ervaring:

Clare Dimond heeft een enorm heldere, reflecterende en compassievolle schrijfstijl. Ze weet haar verhaal ook vanuit haar eigen beleving te vertellen, waarbij ze op heldere en analyserende wijze reflecteert op de gebeurtenis, de gevoelens en gedachten die hieruit voortvloeide. Daarnaast kijkt ze vanuit haar compassievolle kant naar deze vraagstukken. Dit zorgt ervoor dat ze me op hele andere en ook op hele open wijze naar gebeurtenissen waarin afwijzing, negeren of afdanking plaatsvinden. Haar verhaal heeft een hele heldere opbouw waarbij ze in ieder hoofdstuk een nieuw vraagstuk aan bod laat komen, zoals o.a. Wat is op dit moment echt waar? Wat is werkelijk nodig? Wat missen we? Wat geneest de pijn? Wie ben je echt? Waar begint verandering? Hoe leven we in liefde? Het zijn stuk voor stuk vraagstukken die me enorm aan het denken zetten. Doordat ik zelf ook enorm graag alles (overmatig) analyseer, kan ik me enorm vinden in haar verhaal en haar gedachten en standpunten. Ze geeft me heel veel nieuwe overdenkingen en inzichten gedurende het verhaal. Het ligt niet aan jou (of mij) is een boek waar je echt de tijd en rust voor moet pakken. Het boek is zo geschreven, dat je de tijd moet nemen om dingen te laten bezinken en door te laten dringen. Hierdoor merkte ik dat het lezen van dit boek me ook een enorme rust en bezinning gaf. Ook kon ik na het lezen van het boek met veel meer compassie naar mijn eigen emoties kijken. Het ligt niet aan jou (of mij) is een prachtig, helder en analyserend verhaal rondom de gedachten, emoties en gewaarwordingen die je ervaart wanneer je afwijzing of uitsluiting mee maakt. Clare Dimond laat je op analyserende en compassievolle wijze zien wat er achter de emoties en gevoelens schuilt en dat het juist de ruimte biedt om meer zelfonderzoek te doen en jezelf te helen. Het is een boek waar je echt de tijd voor moet nemen, maar het verhaal biedt enorm mooie en verrijkende inzichten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page