top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het no-nonsense meditatie oefenboek – Dr Steven Laureys

Aangezien ik veel met mediteren en mindfulness bezig ben, was ik super blij dat ik van kosmos een recensie-exemplaar mocht krijgen. Bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789021590394 | Druk: 1 | maart 2022 | 144 pagina's | Kosmos Uitgevers


Voor het lezen:

Ik ben al enige tijd bezig met mindfulness en meditatie. maar ik sta altijd open om nieuwe dingen te leren, te ontdekken en inzichten op te doen. Dit oefenboek leek me een leuke en nieuwe kans om mijn leven te verrijken en me open te stellen voor nieuwe inzichten. Het boek straalt door de gele kleur licht/blijheid/genieten uit, wat natuurlijk precies aansluit bij het doel van het boek. Ik vind het een uitnodigende en super passende cover. Ik hoop en verwacht veel leuke nieuwe en hopelijk ook vernieuwende oefeningen te ontdekken.

 

Het verhaal:

Oefenboek met 50 toegankelijke meditatieoefeningen die iedereen overal kan doen, wetenschappelijk toegelicht en voorzien van persoonlijke anekdotes van Steven Laureys.


In het 'no-nonsense meditatie oefenboek' van Steven Laureys staan 50 meditatieoefeningen van slechts 10 minuten die iedereen overal kan doen: onder de douche, tijdens het tandenpoetsen of op weg naar het werk… Wetenschappelijk toegelicht en doorspekt met persoonlijke anekdotes.

 

Mijn ervaring:

Het boek is enorm prettig vormgegeven waardoor het voor het oog echt een aantrekkelijk boek is geworden. Het boek begint met een heldere, korte en inspirerende intro van Dr. Steven Laureys hoe dat het boek is opgebouwd en is ingedeeld. In het boek wordt er gebruik gemaakt van symbolen, zodat je gelijk bij het begin van iedere oefening kan zien met wat voor oefening je te maken hebt. Dit boek bevat dus geen wetenschappelijke en onderbouwende informatie, dit boek bevat enkel de oefeningen. Voor de informatie over mediteren heeft Dr Steven Laureys het eerdere boek 'Het no-nonsense meditatieboek' geschreven.


Iedere oefeningen begint met een inspirerende quote, de icoontjes en bevat een korte vlotte en inspirerende intro en ondersteuning van Dr. Steven Laureys waardoor je ongetwijfeld zin krijgt om met de oefeningen aan de slag te gaan. Vervolgens legt hij duidelijk stap voor stap uit wat de bedoeling is van de oefening en welke handelingen/ademhaling etc je moet verrichten. Het stappenplan van de oefening zelf is anders vormgegeven dan van het verhaal van Dr. Steven Laureys, waardoor dat je goed onderscheid kan maken. Soms sluit de oefening naderhand ook nog af met reflectievragen waarvoor ook schrijfruimte in het boek is vrijgelaten.


Ik heb zelf stap voor stap alle oefeningen van voor tot achter doorgelopen en gedaan. Want lezen is leuk, met de uitvoering weet je daadwerkelijk of dat het iets voor je is en wat het met je doet. Voor mij bevatten het oefenboek al een aantal oefeningen die ik al kenden, maar ook een aantal nieuwe oefeningen. De oefeningen zijn heel uiteenlopend, waardoor er denk ik voor iedereen wel oefeningen te vinden zijn die bij je passen.


Het boek is een aanrader voor iedereen die graag met meditatie aan de gang wilt. Het boek bevat 50 verschillende oefeningen, die heel verschillend zijn. Hierdoor hoeft mediteren geen saaie, eentonige bedoeling te worden en kan je lekker blijven variëren.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page