top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het plezier van nee zeggen – Natalie Lue

Nee zeggen is iets wat voor mij niet vanzelfsprekend is. Dus een boek dat me enorm leerzaam en interessant lijkt.

Nederlands | E-book | 9789043926751 | 07 maart 2023 | Adobe ePub Kosmos Uitgevers | Prijs €10,99


Voor het lezen:

Gezonde grenzen stellen is iets wat ik erg moeilijk vind. Daarom lijkt dit boek me uitermate geschikt voor mij om bewuster te worden van mijn gedrag, de achtergrond daarvan én hoe ik dit gedrag kan veranderen. Ik ben enorm benieuwd of dit boek me hierbij kan en gaat helpen. Deze hele simpele en heldere cover spreekt me erg aan en vind ik perfect afgestemd op het onderwerp van het boek.

 

Het verhaal:

Zeg jij vaak nee? Aan de hand van een simpel stappenplan legt Natalie Lue je uit hoe je kan stoppen met pleasen en zo dichterbij je authentieke zelf te komen. Hoe vaak zeg jij 'ja', terwijl je 'nee' wilt zeggen? Ga je hierbij aan jezelf voorbij? Doorbreek je patronen en stop met pleasen en andere boven jezelf te stellen. Kies voor een betere relatie met jezelf en je omgeving. Hierdoor ervaar je ongetwijfeld meer geluk in je leven.

 

Mijn ervaring:

Natalie Lue schrijft helder, open en toegankelijk. Hierdoor is het een boek geworden wat fijn en prettig leest.


Het verhaal kent een heldere opbouw die is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel, stelt Natalie Lue de vraag of je een people pleaser bent en wat dat precies inhoudt. Het mooie aan dit deel is dat ze ook haar eigen persoonlijke verhaal deelt als enorme people pleaser waarbij ze zichzelf constant wegcijferde en te veel van zichzelf vroeg.


In het tweede deel gaat Natalie Lue dieper in op het aspect van de verschillende soorten pleasers. Ze deelt deze op in vijf verschillende soorten; het 'goede' doen, je best doen, vermijden, redden, lijden. Deze vijf verschillende types diept ze, hierbij gaat ze ook op zoek naar de achterliggende reden van dit gedrag. Ook de verschillende praktijkvoorbeelden, zorgen ervoor dat je een goed en volledig beeld krijgt van de verschillende soorten pleasers die er zijn. Vooral dit was voor mij erg leerzaam. Ik weet nu overduidelijk welk type ik ben en waar het gedrag vandaan komt.


In het derde deel neemt ze je mee door de zes stappen om met plezier nee te leren zeggen. Ook hierin definieert ze weer per stap aan de hand van de type pleaser hoe deze stap het beste genomen kan worden. Ook dit was enorm verhelderend, motiverend en leerzaam. Door de voorbeelden die ze geeft zie ik ook echt de mogelijkheden hoe het gedrag doorbroken kan worden en kan worden veranderd. Wat ook sterk is aan haar verhaal is dat ze ook de kant belicht dat dingen niet ineens lukken en je ongetwijfeld meerdere malen de fout in zal gaan. Ook dit weet ze motiverend te belichten.


Het plezier van nee zeggen, is enorm toegankelijk en helder geschreven. Ze legt niet enkel uit hoe het please gedrag doorbroken kan worden, maar Natalie Lue duikt er dieper in en zoekt ook naar de achterliggende oorzaak van je gedrag. Wanneer je je daarvan bewust bent, kan je aan de hand van de zes stappen doelgericht actie ondernemen. Een enorm leerzaam en inspirerend boek.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page