top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het simpelste geschenk – Stefanos Xenakis

Via instagram zag ik de aankondiging van HarperCollins in november al dit boek langs komen. Sindsdien stond het op mijn verlanglijstje. Gelukkig is het boek inmiddels bij de bibliotheek in het assortiment gekomen en kon ik het nu lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789402708776 | Druk: 1 | november 2021 | 240 pagina's | HarperCollins


Voor het lezen:

Via instagram zag ik de aankondiging van HarperCollins in november al dit boek langs komen. Sindsdien stond het op mijn verlanglijstje. Gelukkig is het boek inmiddels bij de bibliotheek in het assortiment gekomen en kon ik het nu lezen.

 

Het verhaal:

De grote Griekse bestseller vol inspirerende verhalen met een hele mooie inzichten.

Het boek bevat allemaal korte alledaagse verhalen vol kleine verwonderingen, boodschappen en lessen die we allemaal mee maken als we ons er maar van bewust zijn.

De verhalen van Stefanos nodigen je uit te reflecteren op je eigen manier van leven en daaruit je eigen balans op te maken.

Stefanos Xenakis laat zien dat iedereen de potentie heeft om een groots, mooi en gelukkig leven te leiden. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is onvoorwaardelijk mens zijn.

Als je het gevoel hebt dat iets je ervan weerhoudt het leven te leiden dat je echt wilt, of als je eindelijk voluit wilt gaan leven: dit boek is het antwoord.

 

Mijn ervaring:

Het is een boek dat je over het leven laat nadenken en verwonderen.

Je kan in principe het boek op iedere willekeurige bladzijde openslaan. De verhaaltjes, meestal bestaande uit 2 tot 3 pagina's hebben allemaal een eigen verhaal en allemaal een eigen unieke boodschap en verwondering over het leven.


De verhaaltjes zijn lekker vlot en krachtig geschreven en je voelt ook de verwondering en passie van Stefanos in het verhaal doorklinken. Hierdoor heb je als je meerdere verhaaltjes achter elkaar leest echt het gevoel dat je de positiviteit en verwondering van Stefanos oppikt. Het zijn verhaaltjes die je aan het denken zetten. De verhalen zijn echt enorm uiteenlopend en die veelzijdigheid maakt het sterk.


Het grootste deel van de verhalen zijn persoonlijke verhalen van Stefanos, waarin hij zich open, eerlijk en kwetsbaar open stelt. Hierdoor krijgen we ook een kijkje in zijn leven, waar hij ook durft te laten zien dat hij mens is en ook moeilijke dingen mee maakt.


Ik vond het een geweldig boek. Door de korte verhaaltjes is het denk ik voor een nog grotere groep toegankelijker, want je hoeft niet het boek van voor tot achter te lezen. Voor iedereen die op zoek is naar verwondering en een positieve kijk op het leven is dit boek een hele goede aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page