top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het verlangen van Lucy Hart – Meg Shaffer

Na het zien van deze betoverende cover en het lezen van de flaptekst was ik overtuigd. Dit boek MOEST ik lezen. Uitgeverij de Fontein mega bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789026164521 | 15 augustus 2023 | 320 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Bij het zien van deze cover die warmte, liefde, boeken en magie uitstraalt en het lezen van de flaptekst wist ik zeker dat ik dit boek moest lezen. Ik was ook nog zo'n geluksvogel dat ik van Uitgeverij de Fontein de kans kreeg om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb enorm hoge verwachtingen en ik kan niet wachten om aan het boek te gaan beginnen. Ik hoop op een boek waar ik mezelf compleet in kan verliezen.

 

Het verhaal:

Lucy Hart groeide op in een gezin waarin ze geen liefde voelde. Als steun vluchtte ze weg in de Klokeiland-serie van auteur Jack Masterson. Inmiddels is ze zesentwintig en werkt ze als onderwijsassistent. Daar heeft ze de zevenjarige Christopher leren kennen die van pleeggezin naar pleeggezin wordt geschoven. De grote droom van Lucy is dan ook om Christopher te adopteren. Helaas kan ze hem geen financiële zekerheid bieden en komt ze niet voor adoptie in aanmerking. Jeugdheld Jack Masterson schrijft een wedstrijd uit, met het winnen van de prijs zou ze Christopher kunnen adopteren. Lucy reist naar klokeiland, waar ze Jack maar ook illustrator van de boeken Hugo Reese en drie andere tegenstanders treft. Tijdens de door Jack bedachte wedstrijd, beraamt hij de ultieme twist in zijn verhaal. Een verhaal die levens zou kunnen veranderen.

 

Mijn ervaring:

Meg Shaffer heeft een enorm warme, vlotte en levendige schrijfstijl waardoor het verhaal enorm fijn en prettig leest. Ze schrijft op een hele warme en sfeervolle wijze, waardoor je als lezer helemaal op kan gaan in de goed beschreven situatie, omgeving en de prachtige en realistische dialogen maken het plaatje helemaal compleet.

De personages zijn enorm leuk, verrassend, uniek en bijzonder sterk weggezet. Bij alle personages kan ik een levendig beeld voor me zien en met hun karaktertrekjes en opmerkingen weet Meg Shaffer echt tot in de detail de personages weg te zetten. Zeker bij Lucy Hart, het hoofdpersonage, kan je helemaal mee gaan en meevoelen. Ook de emoties die ze ervaart gedurende het verhaal zijn bijna tastbaar. Het verhaal heeft een verrassende, bijzondere en prachtige verhaallijn die bij tijden betoverend aanvoelt. Ik vind het bijzonder sterk hoe Meg Shaffer enorm veel diepgang in dit bijzondere en bij tijden ook betoverende verhaal heeft weten te stoppen. Het is absoluut een boek dat je vastgrijpt en niet meer loslaat voordat het uit is. Ik heb het boek dan ook in één middag uitgelezen. De wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat je het verhaal jou compleet in zijn greep houdt. Het is een verhaal waarom je lacht, een traan laat en kippenvel hebt. Met een bijzondere en verrassende plottwist weet Meg Shaffer aan het verhaal een mooi en krachtig einde te geven. Het verlangen van Lucy Hart heeft mijn hoge verwachtingen overtroffen. Het verhaal is enorm vlot en levendig geschreven. Daarbij maakt de bijzondere, prachtige en originele verhaallijn dit boek echt tot een pareltje dat je moet lezen. Het boek zal je ongetwijfeld niet onberoerd laten. Ik herlees niet vaak romans, maar ik weet zeker dat ik deze in de toekomst nog vaker ga lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page