top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hoe overleef ik moeilijke mensen? – Jörg Berger

Alleen al de uitnodigende titel trekt mijn aandacht. Van Uitgeverij KokBoekenCentrum kreeg ik een recensie-exemplaar. Dank je wel

Nederlands | Paperback | 9789043540025 | 06 juli 2023 Uitgeverij KokBoekenCentrum | Prijs €20,00


Voor het lezen:

De uitnodigende titel van dit boek, weet direct mijn interesse te wekken. Hier wil ik overduidelijk meer over weten. Ja, ik ben zelf ook een mens met een gebruiksaanwijzing, zoals ik het zelf noem. Maar ook andere mensen weten het me weleens onmogelijk te maken om hiermee te communiceren en contact te maken. Hopelijk ga ik met het boek van Jörg Berger, nieuwe kennis en inzichten opdoen en krijg ik hopelijk handvatten aangereikt om hier beter mee om te gaan.

 

Het verhaal:

Psychotherapeut Jörg Berger legt je beproefde strategieën voor hoe je om moet gaan met moeilijke mensen. Hij onderscheidt in zijn boek verschillende typen moeilijke mensen, waaronder grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders. Hoe kan je je effectief tegen dit soort mensen beschermen én hoe kunnen we het beste met deze mensen omgaan. Het boek bevat waardevolle achtergrondinformatie over persoonlijkheidstypen, praktijkvoorbeelden en tips en trucs hoe je hiermee om moet gaan. Hierdoor is het een leerzaam, waardevol en praktisch boek.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt, wanneer ik dit boek open sla, is dat het boek aan de binnenzijde ook enorm mooi en met aandacht is vormgeven. Hierdoor is het een erg uitnodigend boek geworden, dat ook voor het oog een feest is om te lezen. Er staan mooie leuke illustraties in het boek die het verhaal ondersteunen en het boek is prettig ingedeeld in korte alinea's, opsommingen en de praktijkvoorbeelden zijn onderscheidend weergegeven. Daarbij is het enorm fijn dat aan het einde van ieder hoofdstuk Jörg Berger een opsomming maakt van de belangrijkste aandachtspunten.


Jörg Berger heeft een enorm heldere, duidelijk en toegankelijke manier van schrijven. Hij schrijft enorm enthousiast en motiverend. Bijna zo erg, dat ik hoop dat ik deze moeilijke mensen tegenkom om gelijk de kennis en handvatten van Jörg Berger uit te gaan proberen. Hij heeft de verschillende gedragstypen enorm duidelijk te beschrijven, al kaart hij wel duidelijk aan dat er natuurlijk ook overlap en combinaties van deze verschillende gedragstypen bestaan.

Door de combinatie van de achtergrondinformatie en de praktijkvoorbeelden komen de gedragstypen ook duidelijk en helder. De tips en tricks ben ik al gaan proberen en ik moet zeggen dat ze erg goed werken.


Hoe overleef ik moeilijke mensen? Het is een enorm helder, concreet, leerzaam en goed boek. Het boek is ook aan de binnenzijde super helder en prettig vormgegeven. Jörg Berger onderscheidt op duidelijke wijze verschillende typen moeilijke mensen, hij ondersteunt zijn verhaal met concrete achtergrondinformatie, heldere en ondersteunende praktijkvoorbeelden én de tips en tricks hoe je met deze moeilijke mensen om moet gaan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page